Swayzak v Roxy již příští pátek

Swayzak v Roxy již příští pátek

30. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dnes už Swayzak patří mezi elitu house music, mají za sebou pět alb, dvě kompilace a několik dalších projektů. Přijďte si je poslechnout v pátek 6.2. do klubu Roxy, na rezidentní noc Dje Loutky - Human Traffix.
Ve světě house music se povídá, že deejayská dvojice Swayzak si své jméno vypůjčila od hollywoodského seladona Patricka Swayzeho, a těmto dohadům nahrává i název jejich alba Dirty Dancing (tedy Hříšný tanec). Jiní lidé (zejména ti, co neumějí pořádně polsky) zase tvrdí, že „swayzak“ znamená v polštině svazek. I když se obě verze zdají krajně nepravděpodobné, faktem je, že v pomyslné knihovničce nahrávek projektu Swayzak je už svazků pěkná řádka a že by každý z nich roztančil i božského Patricka. Stejně jako Armina van Buurena.

swayzak

Swayzak jsou totiž asi jediní houseoví chameleóni, kteří mají za sebou jak desky pro label M_nus, patřící technařskému intelektuálovi Richie Hawtinovi, tak hitovky, které hrají holandské tranceové megahvězdy desetitisícovým davům. Stačí si vzpomenout jen na track „State of Grace.“ Z minulé dekády si pamatujeme jejich dub-houseové minimalistické klasiky jako „Speedboat / Low-Res Skyline“ nebo „Snowboarding in Argentina,“ zatímco v posledních letech se Swayzak soustředí na popovější a hitovější produkci, kterou známe z alba „Loops from the Bergerie“ či z jejich poslední desky „Some Other Country.“ Není lehké je charakterizovat, protože právě proplouvání mezi žánry je jejich krédem. Jak ostatně řekli v rozhovoru pro web Club Vibes, „budoucnost klubové hudby je podle nás právě v kombinaci techna a komerční pop music. Už to nebude o tom, že někdo hraje detroit techno nebo belgické techno.“

Swayzak, čili James Taylor a David Brown, se dali dohromady roku 1996 v Londýně a hned zkraje založili pro své nahrávky vlastní label Swayzak Recordings. Na něm vydávali v pozvolném tempu desky, kterých si začalo všímat stále více deephouseových deejays. Tehdy však stále ještě produkci brali jako koníčka a nevzdávali se svých původních zaměstnání.

Dnes už patří mezi elitu house music, mají za sebou pět alb, dvě kompilace a několik dalších projektů. James se vedle Swayzak věnuje i dalšímu labelu 240 Volts a nahrává také jako Darkfarmer. David tráví většinu víkendů za gramofony a mixážním pultem a v týdnu řídí svou hudební značku Voltmusik. Kromě toho ale také oba pánové hrají své skladby jako live act a v únoru můžete být svědky hříšného tance naživo i vy. Swayzak svou přítomností ozdobí další pokračování klubovky Human Traffix – 6. února v Roxy.

zdroj: Roxy.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HUMAN TRAFFIX

Pátek 6. 2. 2009
Vstup: do 23h. 200 Kč, poté 250 Kč
Vystupují:
Swayzak (!K7 rec., Uk), Loutka, Cubik, Vilém, Tomics & Kaik
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika