Kalendář koncertů 02/2009

Kalendář koncertů 02/2009

05. 02. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (1)
Únor ač nejkratším měsícem v roce, svým jedenácti sourozencům rozhodně nechce býti nic dlužen. A že do toho skočil skutečně po hlavě a přichystal nám nejednu lahůdku, na to vemte jed. A pro tuto chvíli za vděk přehledu toho nejzajímavějšího co se v druhém měsíci v roce odehraje v klubech.
8.2. – Edguy
Milovníci ostrých kytar by neměli chybět osmého února v Roxy. S novou deskou a v rámci stejnojmenného turné zavítá do Prahy kapela Edguy vedená Tobi Sammetem coby neúnavným hudebníkem. Zbývá dodat název desky a turné – Tinnitus Sanctus a po té již v neděli nechybět v Roxy.

9.2. – Richie Kotzen

Američan Richie Kotzen je propagován jako jeden z nejlepších kytaristů světa. Jakkoli může tato nálepka působit rozporuplně, Kotzen je kytaristou, kterého je dobré slyšet, a to i díky jeho skvělému hlasu. Současná hudba Richieho Kotzena je směsí rocku, blues, soulu, plná procítěných melodických motivů.

10.2. – Xavirevue
Myslím, že ani není nutné odkrývat, kdo si střihne tuhle revue. Je to jasný – židle, provokativní texty a poznámky mezi jednotlivými skladbami, cigárko, spousta vtipu, trocha vážnosti k zamyšlení a na hlavní stagi v Crossu buránek z Litvínova Xavier Baumaxa.

12.2. – My Toys Like Me
Váhavé, acidově zabarvené a porouchané elektronické zvukové krajiny jsou zabydlené šeptanými doznáními jejich jedinečné zpěvačky... Připočítejme Načevu s DJ-em Fivem a vyjde nám návštěva Lucerny dvanáctého února.

17.2. – Digitonal
V rámci hudební série Music infinity se v Paláci Akropolis představí elektronicko-akustický projekt z Británie Digitonal. Návštěvníkům Sperm festivalu by tohle jméno nemělo býti cizí – projekt na něm totiž před dvěma lety zahrál a nyní se vrací, aby zde představil své nové studiové dílo Save your Light for darker Days. Pětičlenný band společně s VJem nabídne jemnou zvukomalebnou kombinaci eletronických nálad s vážnou hudbou.

17.2. – Experimental hip-hop
Týden po Xavim rozvibruje Cross experimentální hip-hop. Svou desku Yesterday, Today & Tommorow přijede představit Američan K-the-I??? v doprovodu Thaviuse Becka, jež dílko produkoval. Supportovat budou Nattynational Rockstarz.

18.2. Tanya Tagaq
Tanya Tagaq je považována za nejznámější současnou inuitskou umělkyni. Se svým originálním a futuristickým pojetím hrdelního zpěvu za doprovodu elektroniky a cella se do Čech vrací po loňském vystoupení na festivale Colours of Ostrava se svou novou deskou Blood.

19.2. – Sunflower Caravan
Pražské trio Sunflower Caravan není v Roxy nováčkem, avšak tento koncert bude přesto výjimečný, a to díky křestu debutového alba. To co se zdálo jako daleká budoucnost je najednou zde a nejen fanoušci této progresivní mladé české naděje by neměli tento koncert vyškrtnou ze svých plánů. Svou účast navíc přislíbili členové spřátelených švédských The Ark, kteří se předvedou v DJ setu. Prostě to bude jízda tak dost řečí a hurá na Hamondky.

19.2. – Swordfishtrombones

Zatímco v Roxy bude devatenáctého řádit trojka Sunflower Caravan, na Flédě budě scénu okupovat taky trojka, ale kapel v čele s místními Swordfishtrombones, které lze bez nadsázky označit za kultovní. Doplní je dnes již pevně zakotvený nedávný objev indie scény Please The Trees a ze Slovenska dorazí električtí Noisecut.

20.2. – The Rasmus
Finská skupina The Rasmus vyráží v lednu na velké evropské turné na podporu svého nového alba „Black Roses“ a zastaví se na něm i v ČR. Kdo si rád poslechne hitovky No Fear, In The Shadows, First Day Of My Life nebo Liquid měl by si udělat radost a vyrazit. Dodejme, že koncert byl přesunut z Lucerna Music Baru do Folimanky.

22.2. – Laibach
Za koncert měsíce si troufám označit vystoupení kultovní slovinské kapely Laibach. Tak trochu kontroverzní kapela Laibach v koncertním projektu „Kunst der Fuge / Umění fugy“ svým typickým způsobem – za pomocí elektroniky, počítačů a velkoplošných projekcí - předvede stejnojmenné dílo barokního skladatele Johanna Sebastiana Bacha.

24.2. – Maxïmo Park
Velmi zajímavá britská kytarovka Maxïmo Park se chystá poprvé koncertovat v českých zemích. Stane se tak 24. února v Roxy. Kapela se může pochlubit nominací na prestižní Mercury Music Prize a faktem, že chystaná novinka je dotočená a jisto jistě z ní i nějaká new skladba zazní.

25.2. – Tony Allen
Tony Allen společně s Felou Kutim položil základní kameny afrobeatu a dodnes patří mezi neuznávanější a nejvytíženější světové bubeníky vůbec. Na svém posledním albu Lagos No Shaking navazuje na ty nejfunkovější tradice afrobeatu, takže je rozhodně na co se těšit.

26.2. – Tata Bojs
Tata Bojs si po delší době připravili opět něco nového. Pomoci speciálního zařízení budou v průběhu koncertu přímo na pódiu v reálném čase dotykem ovlivňovat projekci. Pomáhat jim s tím vším bude VJ Clad. Nestandardní světla a další překvapení není třeba zmiňovat. Jako host se představí písničkář Václav Havelka aka Selfbrush.

26.2. – Zimní Rock For Church(ill)

Produkce festivalu Rock for Church(ill) si připravila na 26. únor zimní variantu, na níž zahrají Skyline, Navigators či skáčkoví Polemici a kdo by prošvihnul Xaviho v Crossu, bude mít možnost zde.

27.2. – Freeze Fest
Freeze Fest s podtitulem Re-Kreace se stěhuje z Milovic do pražského Abatonu a krom DJ´s a VJ´s nabídne i koncerty v podobě kapel All Star Refjúdží Band, Larika, Maleedivy či New Kids Underground. Takže kdo to (kulturu) má rád jinak, pospíchá do Abatonu.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lukeso
06. 02. 2009 | 10:03:29
+0 | -0

!

pekny seznamek
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika