Afrika Islam: Pro mě je Obama nejen černoch..

Afrika Islam: Pro mě je Obama nejen černoch..

05. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po nějakém čase měl v polovině února opět zavítat do Čech. Jenže ouha, nejprve jeden sponsor posunul o měsíc začátek tour, takže se neměl jak dostat do Evropy ze své zimní rezidence v Los Angeles v USA. Více již v rozhovoru.
Nakonec se sice velmi drahá letenka sehnala díky jinému sponzorovi, ten ale na začátkem tohoto týdne odmítl, aby Afrika jel hrát ještě jinam, než do jím sponzorované party v klubu Mondoo v Hamburgu. Tím bylo celé české turné zrušeno. Afrika Islam nám poskytl krátký rozhovor nejen na toto téma.

afrika islam

Hodně lidí se na tebe těšilo na Full Moon Party v Abatonu, do klubu Gazelle ve Svitavách či Maddoxu v Přelouči. Bohužel ale nemůžeš přijet. Co se tedy stalo?
Co se stalo? Mnoho jednoduchých faktorů se spojilo do jednoho hodně složitého. Mocné síly hudebního světa se někdy změní na hurikán a udělají velkou bořku a hodně zaprší. Když jsem byl zabookován na české turné 13. a 14.2., bylo krásně jasno a svítilo sluníčko. A pak přišla bouřka. Měl jsem sice deštník, kufr plný mých desek, ale neměl jsem nic, co by mi pomohlo najít cestu do letadla a k vám na party a tak jsem začal volat o pomoc. Několik dní vše vypadalo, že to bude dobré, že se podaří a že přijedu alespoň na Full Moon Party a druhá data přesunu na duben. Nakonec ani to neprošlo. Ve finále se ale jako filmový hrdina ukázal kamarád z Technasie, který přijede místo mě a zachrání party. To je první část tohoto filmu. Druhá přijde, až bude jaro a sluníčko a bouřkové mraky budou pryč. Takže se uvidíme na jaře v dubnu.

Turné se tedy posune a přijedeš v dubnu. Co s sebou přivezeš? Sluníčko nebo déšť?
Těším se na duben, kdy sem k vám konečně přijedu. Daleko od bouřky a problémů, ale jednu bouřku přeci jen přivezu a to smršť nové muziky hudebních bohů. A déšť? Tisíce kapiček zlatých tanečních pecek pro každého, kdo chce tančit v dešti štěstí.

Máš rád Technasii? Jaký je tvůj vztah k projektu, který tě nahradí na Full Moon Party 01?
Charles Siegling z Technasie je poctivý hudební genius, jeden z nejlepších v elektronické taneční muzice. Je to nejlepší možný výběr, protože Technasia je zárukou, že to bude skvělá noc a to je to, co tato party na start potřebuje. Aleš nemohl lépe vybrat. A samozřejmě, už dlouho jsem jejich fanoušek a hraju od nich hodně desek.

V současnosti jsi hodně zaměstnán ve studiu svou novou hudební produkcí, ale máš taky nový projekt Charlie Funk. Co to je, co nového chystáš?
Nuže, Charlie Funk… Je to něco nového, je to funky, ochutnávka ze všech možných hudebních stylů. Je to mladé a nové a tak to ještě nemá žádné limity nebo omezení. Nejlepší způsob, jak to pochopit je podívat se na nový film Startrek. A ucítíš to, o co jde. Baví mě to, protože to baví lidi. A moje desky? Třeba nová pecka Mr.X feat. Hardy Hard, teď zrovna byla mezi 10 nejprodávanějšími electro deskami na Beatportu. Ale to je jen jedna z mnoha částí toho, co produkuji. Velmi brzy zalezu konečně do studia s Ice T a začneme nahrávat. Něco jako New Old School, hip hop funk je zpátky. West Side, East Side. Bang Ya head! A ještě něco… The Black Pimps, jednoduše hip house, já a Tyree Cooper zase něco děláme a tak si vzpomeňte na náš první hit... Get Down And Have Some Fun! V dubnu, až přijedu, přivezu tohle všechno s sebou. Ten samý styl, ale mnohem víc hudby.

O tobě je dobře známo, že jsi silně protestoval pro G. W. Bushovi. A teď je konečně pryč. Gratulace. A taky je poprvé v historii americkým prezidentem černoch, Mr. Obama. Jaké to je pro tebe jako černocha, když po staletích otroctví a útlaku je tu zadostiučinění a jeden z vás je prezidentem USA? To musí být skvělý pocit…
Pro mě je Obama nejen černoch, ale taky poslouchá hip hop a vyrostl na něm. A zná Planet Rock! Je z mojí generace a cítím, že i mě volá, abych zase začal něco pořádně dělat, abych vstoupil do druhé části své kariéry. Zatím ale musíme počkat, co všechno zařídí a dokáže. Zatím je prezidentem jen pár dní…

Myslíš, že Obama dokáže změnit svět?
Spíš myslím, že svět změní Obamu. A pak opravdu pochopí. Věřím, že to správné.

A poslední otázky, co ti teď udělá největší radost?
Hlavně to, že skončí ten stress z posledních tří týdnů!

Dodal: Ales Bleha, Summer Of Love
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FULL MOON

Pátek 13. 2. 2009
Vstup: 99/199 Kč
Vystupují:
Scan X, Technasia Dj set, Home, Padrť aka Reznyk & Dialect, Super8 a Tab, Subsista a Ala, K-Sandra, Jakub Mildner
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
V.I.P. salonek na Full Moon
2x 5 vstup do vlastního V.I.P.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika