Ian Void: Techno metamorfózuje!

Ian Void: Techno metamorfózuje!

08. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rozhovory k párty Let’s Go Techno, která se uskuteční již tento pátek v pardubickém L-klubu pokračují. Dnes Vás čeká velmi zajímavé interview od dalšího headlinera party Let’s Go Techno! Svoje myšlenky a názory na dění nejen kolem techna odkrývá náš velmi oblíbený dj a producent Ian Void.
Ahoj. Za pár dní k nám zavítáš poněkolikáté jako headliner techno akce s názvem Let's go Techno. Pro tebe jako technaře to jistě nejsou prázdná slova. Takže, co pro tebe znamená význam slov Let's go Techno?
Ahoj, pro mě je techno jako celek všechno – určité pojetí svobody, vášně a jednoty. To je to, co musíme my všichni dělat a mít na paměti!

Let’s Go Techno! je také výročí 15 let tanečních párties v L-klubu. Vzpomeneš si, co jsi dělal právě před 15ti lety?
Wau, za tu dobu se stalo tolik věcí, že je těžké si vzpomenout… Ale jak tak přemýšlím, bude to shodou okolností 15 let, kdy jsem hrál poprvé na párty a otevřel můj první klub – Abducation. Bylo to každopádně velmi hedonistické období.

S párty Let’s Go Techno souvisí i druhé jméno...Erik Sneo. Hrajete spolu často? Máte třeba něco společného?
Podle mě je Eric na vrcholu své kariéry. Je to fantastický producent plný inspirací, který umí spojit mnoho stylů dohromady. To je na něm to nejúžasnější!

ian void

V Čechách už jsi párkrát hrál. Nebudu se tě ptát, jaký máš názor na české publikum, zkusím to jinak. Zažil jsi u nás něco, na co dlouho nezapomeneš? Nebo jsme tě ničím nepřekvapili.
Teď už vím, že u Vás jsou lidé velmi přátelští, takže mě moc věcí nepřekvapí, ale když jsem hrál v Čechách poprvé, každý člověk, kterého jsem potkal, byl opravdu cool. Co mě překvapuje, je silná obliba hard techna v Čechách – v UK je jen velmi málo takových akcí.

Je nějaká hudba, kterou vyloženě nesnášíš?

Nemám sklony nesnášet nějaké styly, ale pouze individuální produkci – hudbu soudím track po tracku.

Jako producent se jistě orientuješ v nové hudbě, které dnes vychází neuvěřitelné množství. Dá se v ní ještě orientovat? Podle čeho se dá rozeznat zajímavá produkce?
Jistě, nyní se začínám zaobírat Seratem, takže strávím mnoho času hledáním muziky na internetu. Podle mě je zde spousta muziky. Časy se mění, dnes může kvalitní hudbu dělat opravdu každý. Nepotřebujete do ní investovat obrovské částky a vydáte prakticky všechno. Co se ale také tím pádem změnilo je, že strávíte 4x více času hledáním dobré hudby. Chybí mi chození do record shopů a poslouchání stovek desek několik hodin s tím, že na konci odejdete s 10 úžasnými peckami.

Když se vrátíme zpět k tvému vystoupení u nás. Jak zní dnes Ian Void? Co určitě uslyšíme, co určitě neuslyšíme a uvidíme tě s deskou v ruce?

Na tomto eventu mě uvidíte hrát z klasických vinylových desek, pravděpodobně to bude poslední moje vystoupení s vinyly – exklusivní last time set pro Pardubice. Jako obvykle to bude mix mnoha stylů, dovezu spoustu staré dobré klasiky. Baví mě sledovat mladé lidi, jak objevují kouzlo starého techna, o jehož nejlepším období nemají ani ponění.

Umíš si představit svět bez hudby? Čím je pro tebe hudba a jaký význam má všeobecně pro lidi?
Ne, tohle bych si nedokázal představit. Je to těžko popsatelné, myslím ale, že pro milovníky hudby netřeba žádných slov k vysvětlování. Ovlivňuje naše životy a zasahuje do všech sfér našeho světa. Pomáhá nám v dobrých i zlých obdobích a je to po všech směrech neustálý zdroj inspirace.

Při pohledu do minulosti zjistíme, že se vždy jednou za čas objevilo něco nového, někdo posunul hudbu dál, změnil celou generaci lidí, ovlivnil další umělce...Tušíš, kdy by se mohlo něco takového stát v budoucnu? Je vůbec možné vymyslet v dnešní době elektroniky něco naprosto nového?
Jistě, když jsem dřív začínal nové projekty pod různými jmény, vždycky se našel nějaký problém. Nyní pracuji s muzikou a pokud se mi to co vytvořím líbí, není problém sehnat label, který mi produkci vydá. A to jak se mění různé věci – myslím, že by k tomu došlo stejně ať chceme nebo ne. Mnoho producentů zní jinak než před 5-10 lety a myslím, že se mnou budeš souhlasit když řeknu, že techno se nezměnilo, ale pouze metamorfózuje.

Na závěr odlehčíme. Co nesmí chybět, aby párty, na které hraješ a chceš se bavit a užít si noc až do rána, musí bezpodminečně mít?
Party musí mít dobrý zvuk. S dobrým zvukem přichází dobré vibrace a lidé jsou šťastní. Když jsou lidé šťastní, atmosféra v klubu je skvělá a potom můžeme pracovat na zatraceně dobrých okamžicích… nejlépe možná s nějakým dobrým drinkem, hehe :)

Připravili -kat-, Tzésar, B.unq!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LET’S GO TECHNO!

Pátek 13. 2. 2009
Vstup: 280/330 Kč, VIP za 500 Kč
Vystupují:
Ian Void, Eric Sneo a další již brzy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Lets Go Techno - 13.2. Lklub
2x vstupenka a darkový balíček
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika