Ohlédnutí za Full Moon párty

Ohlédnutí za Full Moon párty

22. 02. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
V pátek třináctého hostil Abaton první díl očekávané klubovky Full Moon. Přijet měl Scan X a Afrika Islam, přijel Scan X a Technasia. Změna povětšinou vítaná, tak jen dokreslila finální podobu večera, kterému dominovali na druhé stagi Super 8 & Tab.
Člověk nemusí ani moc přemýšlet a pochopí z názvu, že tahle párty má co do činění s úplňkem. Pro Aleše, který za tímto projektem stojí je to čas, kdy se chce každému vyrazit zakalit, kdy je čas malebně poetický a přímo láká k vytvoření speciální atmosféry, jaká se z akcí občas vytrácí. V rozhovoru pro náš web takto nastínil prvotní myšlenku párty a hned 13. února ji definitivně přetavil do reálné podoby. Pátek třináctého je sám o sobě řekněme nezvyklé datum, zde však ona pověstná pověrčivost hrála podružnou roli. Únorový úplněk připadl na 9.2., a tak pátek třináctého byl prvním pátkem po onom úplňku. A kdo je dnes ještě pověrčivý?

Full Moon byl hned od samého počátku pod drobnohledem českých party people. A nebylo tomu pouze díky jménům zveřejněným půl roku dopředu. Jakkoli jsou lákavá, a to tím spíše, že je možné si je poslechnout za lidových 99 kaček, tím magnetem, který přitahoval pozornost, byla osobnost Aleše Blehy, který je s českou scénou spjatý natolik, že jeho počínání vzbuzuje pozornost a i jistá očekávání. A ta se na prvním díle splnila. Párty se prostě povedla. Hotovo dvacet. Zvědavost dostala svou odpověď, na otázku, jaký že to sakra bude a Aleš zase dostal podněty pro vychytání drobností, které jdou jistě ještě dotáhnout.

Prvním příjemným překvapením byla účast. Ani ne tak její hojnost – nečekal jsem, že by tuto akci lidi ignorovali, jako spíše včasný příchod. V jedenáct, tedy v hodinu, kdy jsem poctil Abaton svou návštěvou bylo již příjemně plno a Home co by rozjíždějící DJ večera si užíval vcelku plné publikum. Byl to pěkný kontrast ke klasickým pražským akcím, kde si DJ do půlnoci hraje spíš pro sebe.

 Full Moon není jedinou akcí, která provětrává většinu prostor tohohle nafukovacího baráku. Avšak na těch ostatních mi vždy přišly sklepní prostory doslova zanedbané. Pár metrů od DJe se válel koberec, bar zel prázdnotou zahalen tmou a zima pomalu na stropě kreslila mrazivé obrazce. Ne tak na Full Moon. Pro mě to bylo překvapení večera, za která má Aleš tři sta bodů. Sklep se rozsvítil, bar zprovoznil, vstup ozvláštnil sushi barem a prostor získal několik stolů se židličkami. Jediné co se nepodařilo úplně vychytat, byla zima. Byť byla menší, zejména ke konci narušila zdárný průběh. Technické možnosti holt mají své limity, a o to více se těším(e) na teplejší počasí, které doufám s tímto příjemným chill-outem udělá divy. Dodejme, že na kráse sklepní stage dodávala trojice DJ´s Shala a Subsist s Álou, kteří toho večera stačili svým příjemným minimal soundem rozhýbat i návštěvníky pardubického eLka.



Střední část rovněž doznala menších změn, především co se pohodlného sezení týče. A zkrátka nepřišla ani světla. Dominovaly jim LED lights a lasery. Těch LED světýlek však mohlo být o něco méně, občas totiž ozařovaly více než bylo zdrávo a hrála-li akorát krásná K-Sandra, bylo to na škodu. Celkově však atmosféra dosahovala vrcholů potřebných k udržení všech až do časného rána. Přirozeně jí nejvíce nakopávali Finové Super 8 & Tab. Jejich tří hodinový set předvedl hned několik tranceových podob a ukázal, co si lze představit pod pojmem trance underground. Dojezd zařídili pánové Jakub Mildner a Pietro.

I přes to, že dolní poslouchej.net trance stage a sklepní Klika Boyz Zone měly co nabídnout, to hlavní se odehrávalo nahoře. Zde trochu pokulhávalo slíbené ztvárnění celé stage. DJ byl opravdu takřka na dosah, jak slibovala tiskovka, ovšem ono rozčlenění na různě vyvýšené plochy jsem nějak nezaznamenal. Stagi pak dominovaly obří klece doplněné přírodními motivy a fosforujícími motýli, co se pohupovali jak basové linky určovaly. A ty k nim byly vcelku střídmé, poněvadž techno, které zde ten večer znělo nabízelo spíše své klidnější tváře. Tu jednu z nejzajímavějších předvedl Francouz Scan X.



Jeho livko nabídlo promyšlené tracky, které si musel každý člověk se srdcem uvězněným v tanečních rytmech užít na plné obrátky. Jedinou chybou byla jeho hodinová délka, ta k livkům ovšem patří. Už kvůli jejich náročnější přípravě oproti DJ setům. A právě v DJ-setu se představil dnes již legendární projekt Technasia, pro mnohé srdcová záležitost. Technasia vystřídala absentujícího Afriku Islama, který vlivem okolností musel své vystoupení zrušit. Tato změna však evidentně nikomu nevadila a i sám Aleš prohlásil, že je za tuto změnu rád. Afrika by to prostě rozsekal, a to si tahle skvěle rozjetá párty nezasloužila. Technasia se do podvědomí clubberů zapsala hity jako Nebula, Final Quadrant, Force, Evergreen, Way Of Life nebo Acid Storm. Bylo tedy jasné, že tohle bude jízda na vlnách techna, jaké neslyšíme příliš často, jízda kterou lze označit za bezstarostnou. K tomu dopomáhaly i dekorace, které krom zmíněných klecí nabízely třeba modely měsíce nad parketem, které sice na první pohled vykazovaly určité nedostatky, ovšem k párty, která je pro lidi, za lidovou cenu, se hodily více než nablýskané, po všech stránkách dokonalé a odosobněné dekorace, které prostě jen visí. Stačí vychytat pár detailů a myslím, že pro příště se budou líbit všem. Stejně jako se bude líbit druhý díl v čele s Lukem Slaterem a Richardem Durandem.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FULL MOON

Pátek 13. 2. 2009
Vstup: 99/199 Kč
Vystupují:
Scan X, Technasia Dj set, Home, Padrť aka Reznyk & Dialect, Super8 a Tab, Subsista a Ala, K-Sandra, Jakub Mildner
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
V.I.P. salonek na Full Moon
2x 5 vstup do vlastního V.I.P.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika