Shooting Spires a Popper-C na Sedmičce

Shooting Spires a Popper-C na Sedmičce

22. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po tom, co se v Praze již třikrát představili brooklynští experimentální rockeři Parts & Labor, přijíždí jejich zpěvák a basák BJ Warshaw také se svým sólovým projektem. Společně s domácími benjamínky Popper-C a dívčím dj-ským duem Urxin Sisters vystoupí v sobotu 28.2. v pražském Klubu 007.
Navzdory až překvapivě epickému zvuku a propracovaným harmoniím stojí za projektem Shooting Spires jen jeden muž – BJ Warshaw. Zakládajíćí člen výbušných Parts & Labor (v Praze odehráli za poslední tři roky tři úspěšné koncerty) ve vlastním, art-popově laděném projektu uhýbá od extrovertního noise-punku směrem k burácejícímu zpěvu zalitému navrstvenými elektronickými efekty a nechává tak vzpomenout na experimentálnější kousky od brooklynských kolegů TV on the Radio.

Předloni vydal BJ na vlastním labelu Cardboard Records zatím jedinou, eponymní desku, na které vaří hutné pokroucené melodie z nepravděpodobných elektronických beatů, oscilátorových blipů, zkreslených kytar i dětských kláves. Na koncertech pak tuto energie „projektu z ložnice“ úspěšně přetaví do hymnického, mnohdy až tanečního experimentálního popu.

Společně se Shooting Spires zahraje na Sedmičce také mladá krev Popper-C, pražsko/brněnské duo fungující od roku 2007. Hudebně vychází zejména techna, houseu a hip hopu, žánrově se však nevymezují, což činí jejich koncerty neočekávatelnými a unikátními. Po skončení koncertů ovládnou strahovský parket dj-ky Urxin Sisters.

Večer je součástí série Bohemian Like You, která za poslední dva roky představila českému publiku koncerty skupin jako Why?, High Places, Menomena nebo The Black Lips.


www.myspace.com/poppercee

www.myspace.com/shootingspires
www.myspace.com/bohemianlikeyounight

Dodal: Michal Brenner
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika