Jon Hopkins hostem Music Infinity

Jon Hopkins hostem Music Infinity

01. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Zástupce nastupující generace tvůrců klubové elektronické hudby a také jeden z producentů aktuálního alba britské skupiny Coldplay míří poprvé do Prahy. Jeho live vystoupení podpoří rovněž nadaný domácí producent Sonority.
Mladý britský producent Jon Hopkins je považován za jednoho z největších hudebních talentů současné elektronické hudby. Své nadání začal pěstovat už v dětství, kdy se jako pětiletý pustil do hry na klavír a tato láska ho dovedla až k lekcím na Royal College of Music. Nebyl to ovšem jen klavír a vážná hudba, ale také okouzlení z tepající atmosféry hudebních klubů západního Londýna, které se výraznou měrou podepsalo na jeho autorském rukopisu.

Během dospívání hltal doslova vše, co před sebou valila elektronikou nasáklá doba konce devadesátých let. Že si na jeho nahrávkách podávají ruce elegantní minimalistické motivy klavíru s glitchovým drobením proto nikoho nepřekvapí. Stejně jako se jemné ambientní textury inteligentních částic zvukového aerosolu vznáší na pozadí, připraveny ve vhodné chvíli zaútočit ohromující krásou na distorzí zhutnělé basové linky jeho skladeb, tak hřejivá lidská nedokonalost svádí věčný a nelítostný souboj s nekompromisním chladem digitální přesnosti.

Jon Hopkins - Second Sense


Jeho debut Opalescent vydal teprve ve dvaceti letech na nezávislém labelu Just Music a už tenkrát nabídl velmi sofistikovanou chillout elektroniku. Druhé album Contact Note z roku 2004 posunul poté ještě dál. Jon zde prošel žánry s klidem mistra a nechal za sebou nezapomenutelnou stopu pestré, propracované a emocemi nabité tvorby, která napsala nejaktuálnější kapitolu dějin populární hudby.

I přes své mládí se může Jon Hopkins pochlubit slušnou řádkou producentských kolaborací a remixérských výkonů, a to s takovými jmény jako Coldplay, Imogen Heap, David Holmes, Brian Eno nebo Massive Attack. V rámci svého dubnového vystoupení v Paláci Akropolis představí tvorbu ze svého aktuálního alba Insides (Domino, 2009), které kvůli jeho účasti na celosvětovém turné skupiny Coldplay vychází s půlročním zpožděním v květnu tohoto roku.

Jeho živé vystoupení na festivalu Big Chill 2006 patří k nezapomenutelným zážitkům a jeho live sety mají v sobě ještě o poznání více energie, než jeho klasická alba. Rozhodně neváhejte, opět máte příležitost vidět v Praze interpreta v jeho životní formě.

www.jonhopkins.co.uk
www.myspace.com/jonhopkins

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY

Pátek 10. 4. 2009
Vstup: 240/299 Kč
Vystupují:
Jon Hopkins, Sonority
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
ozzby
02. 03. 2009 | 16:56:15
+0 | -0
tak na Jona se moc tesim...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika