Dannie: Jsem krk hybající hlavou kapely

Dannie: Jsem krk hybající hlavou kapely

12. 03. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (2)
Narazil jsem na ně v Akropoli, když předskakovali italským Gabin. Skvělý hlas Dannie a vynikající Obey, hlavní dvojka z kapely, která si říká Sixin, tehdy ukázali, že to nejsou žádné ořezávátka. Rozhovor s Dannie přichází těsně před vystoupením Sixin na RMG Live Space v Akropoli 15. dubna 2009.
Rozlítaní po všech možných projektech, Dannie a Obey na Pražské konzervatoři, ale hlavně věčně pod tlakem. „S klukama ze Sixin na sebe opravdu moc času nemáme. Vídáme se v podstatě jen na zkouškách, ale atmosféra je tvořivá a to je důležitý. Hrát spolu nás hodně baví“, komentuje to lakonicky Dannie.



I přesto, že na sebe nemají vůbec čas a zkouší jednou za uherský rok, výsledky toho všeho jsou zatraceně dobré. Možná, že to bude v tom, že oba hlavní aktéři a určitě i zbytek extrémně vytížených členů kapely jsou „precizní a hlavně přehnaně kritičtí perfekcionisti.“ Přidejte k tomu vzory s velkým V (Aretha Franklin, Michael Jackson, Mariah Carey, Erykah Badu), skvělé učitele, jmenovitě „legendární učitelku zpěvu Jaroslavu Bernardovou“ Pražské konzervatoře, a máte Sixin.

Kapelu, která „určitě není čistě jen R’n‘B kapela“, ale brouzdá „hodně ve vodách jazzu, soulu, neo-soulu, ale třeba i funku, reggaetonu, nebo jungle.“ Za klávesami Jan Steinsdörfer, na basskytaru Radim Genčev, na kytaru Lukáš Bartoš a konečně za bicími Tomáš Brožek.

Jak dobří Sixini jsou, bylo poznat i v Akropoli minulý rok v červnu, když přijali velkou výzvu a předvedli se před docela vymakanými Italy z elektro-soul kapely Gabin. Dannie v sobě na podiu nezapřela muzikantskou krev a předchozí úspěchy (hostování na desce Davida Kollera a spolupráce s Michalem Pavlíčkem – „…Michal mi zavolal, ať přijdu na casting…“). Obey se taky ukázal jako „zručný“ zpěvák, a vůbec celá kapela sklidila nadšený aplaus. Když na podium dorazili Gabin, byla už Akropole na nohou a nadržená na další nášup.

Gabin byli skvělí, ale Sixin překvapili. Mám takový pocit, že „krk, který hýbe hlavou“, v našem případě jediná ženská v kapele Dannie, by s přehledem sfoukla většinu českých hvězdiček. Ptát se, jestli si s klukama v Sixin dokáže poradit, bylo asi zbytečné, ale nakonec se ukázalo, že moje otázka z Dannie dokázala vytáhnout nové informace.

„Od řecký části svý rodiny jsem se naučila, že chlap je hlava rodiny, v případě Sixin hlava kapely. Já jsem tim krkem, kterej hlavou hejbe. Tak to prostě je :)). Navíc, já si s klukama rozumim víc, než s holkama. Odmala jsou mý nejlepší kamarádi kluci. Vim, že se na ně vždycky můžu spolehnout.“

To, co zatím vyprodukovali, si můžete poslechnout na jejich Myspace stránce. Moje oblíbená je „Misty Evening“. Zpočátku se zdá, že tam pro kytaru nebude žádné místo, dominují vokály, klávesy a basa. Pak ale přichází zlom a nastupuje klidné, mírně psychedelické kytarové sólo a boří všechny visačky, které byste chtěli na Sixin připíchnout.

Na otázku, která s kytarou v Misty Evening a „ideovým“ zaměřením kapely má hodně co dělat, Dannie odpovídá: „Může za něj (kytarové sólo v Misty Evening) Marcus Tran, náš ex-kytarista odkojenej rockovou muzikou….Samo, že se pořád dohadujeme, to je u tolika osobností v jedný kapele asi normální, ale v zásadě se shodneme. Baví nás zkoušet nový věci, nechceme setrvávat v jedný stylový škatulce.“



Nebudu zakrývat, že jsou pro mě Sixin na soutěži v Akropoli jasným favoritem. A nebudu ani zakrývat, že bych raději viděl Dannie na sólové dráze, protože mě její skvělý hlas úplně odrovnal a myslím, že si zaslouží víc pozornosti. Jestli se mi moje přání splní, nechtěla prozradit. „Momentálně vážně uvažuju o jedný zajímavý nabídce od velmi příjemnýho a kvalitního vydavatele. Nic víc zatim neprozradim. Všechno má svůj čas.“

Takže další čekání. Ti, kteří jsou na tom podobně, si ho můžou zkrátit hned několika koncerty této kapely. První bude na Febiofestu 27. března a druhý v již zmiňované Akropoli. V dubnu přijde na řadu ještě Majáles v Plzni a pak už 14. května vyvrcholení a zakončení studijních let dvou ze šesti Sixinů v podobě absolventského koncertu Dannie a Obeye.

A deska?

„Desky se určitě dočkáte a nejspíš i tenhle rok. Ovšem jakym způsobem to celý bude vypadat nebo pod jakym labelem deska vyjde, to je tajemství, který si opravdu zatim chceme nechat pro sebe.“
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

04. 06. 2009 | 10:28:25
+0 | -0

Sixin

<3

I love the way they play,

I love this guy, Obey.

THE sound is like a honey,

We love the voice od Dannie..

James Corsair
11. 04. 2009 | 19:29:58
+0 | -0

sixin

sixin - I like it
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika