Kamp!: Nejvíc nás ovlivňuje David Bowie

Kamp!: Nejvíc nás ovlivňuje David Bowie

12. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kamp! je trojice Poláků Michal, Radek a Tomek a kromě laptopů, kontrolerů a dalších mašinek využívají i živé bicí nástroje. Jejich hudba je propojením současných obrozenců starého diska (Hercules And Love Affair), klávesek a´la klasici Kraftwerk, Davida Bowieho, nebojí se ani zkreslených vokálů či v současnosti tolik oblíbených 8-bitových pazvuků.
Máte rádi spíš osmdesátkové disko, nebo elektroniku 70. let? Váš zvuk zní, jako byste byli inspirovaní obojím – a jestli ne, co vás ovlivňuje? Hudba, vesmír, jídlo?
Podle nás je to spíš to 80s disko, protože to byla hudba našeho mládí, všichni jsme se narodili v raných osmdesátkách. Máme rádi Soft Cell, Visage, Bronsky Beat. Ale nejvíc nás ovlivňuje David Bowie. I přesto, že měl i své špatné chvilky jako „Never Let Me Down“, účes a´la Miami Vice a extra hrůzný videoklip s Mickem Jaggerem na „Dancing In The Streets,“ je pro nás pořád jednička. Ale nejsme čistě příznivci diska, máme rádi i německý krautrock 70. let, experimentální elektroniku a dotek Francie.

Začali jste hrát roku 2007 – takže jste poměrně mladá a čerstvá kapela. Jak jste se vlastně dali dohromady?
Začali jsme hrát roku 2007, přestože první rok byl spíš ve stylu srandy „založili jsme kapelu“. Nevěděli jsme moc, co chceme hrát, a i kdyby, chtěli jsme to dělat navážno. Takže nejdřív jsme spíš diskutovali, než hráli. Tak vznikly naše první skladby – diskuzí :o)

kamp!

Nedávno jste vydali debut „Thales One.“ Proč odkazujete k tomuto matematikovi? Zní to, jako by se vaše kapela zakládala na silném konceptu.
V tomhle období nám připadá jakýkoliv silnější koncept příliš okázalý, takže za názvem „Thales One“ opravdu nic není. Ale jsme velmi fascinováni antickým Řeckem, jeho kulturou a přehledem. Nejspíš nikdy nebyla v celé historii sofistikovanější kultura. Dokonce jsme o tom napsali skladbu, i když to možná zní divně. A vůbec, tenhle koncept je součástí naší snahy se tajemně obezdít, takže o tom nemůžeme mluvit. Ani slovo! :)

Kdybyste si mohli vybrat, kdy a kde v minulosti byste chtěli žít? Nebo jste víceméně spokojení s životem v přítomnosti?

Tomek: Já bych rád bydlel v antickém Řecku, popřípadě v nějaké západní civilizaci 19. století.
Michal: Berlín na začátku 20. století.
Radek: Stockholm po Druhé světové válce.

Jaké je vaše nejoblíbenější sci-fi?
Nejsme nějak moc do sci-fi, takže budu jmenovat pár dobrých věcí jako Metropolis, Alphaville, Vesmírnou Odyseu, Stopařův průvodce po galaxii. Samé filmy, protože sci-fi knihy nečteme.

Rozjeli jste label Brennesssel a vydali na něm zatím dvě alba. Máte na mušce další dobré, ale prozatím nepříliš známé polské interprety, které byste chtěli vydat?
Ano, chtěli bychom být takové médium pro dobré umělce, kteří se chtějí podělit o svou tvorbu v hezkém prostředí. Dneska je spousta netlabelů, ale povětšinou jsme z nich zklamaní. Nikoho nezajímá kvalita hudby, propagace a dokonce ani design stránek. Proto jsme chtěli začít něco nového. Jsme dost otevření, nesoustřeďujeme se jen na polské umělce. Vážně doufáme, že se z Brennessselu stane globálnější label, i když to může být těžké.

Když už mluvíme o polských umělcích, kdo ze současné polské scény vás zaujal?
Vážně zbožňujeme mocný techno zvuk našeho kamaráda Capitana Commodora z Lodzu. To je vážně těžkotonážní techno. Taky můžeme doporučit chlápka jménem Michell Phunk – klasický francouzský house zvuk. Máme docela velkou indie scénu, do které radši moc nevidíme. A všichni máme rádi experimentální jazzovou scénu jako Contemporary Noise Quintet.

Jste 100% laptopová kapela, nebo využíváte i živé nástroje? Viděla jsem pár fotek, kde jeden z vás hrál na bicí...
Snažíme se naše koncerty udělat tak živé, jak je to jen možné, takže tam je hodně živých bicích prvků, keyboardy, zpěvy. A občas se pobavíme s kytarou. No však uvidíte na Flédě :o)

Dodal: Zuzana Friday Prikrylova, Level B Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HAHAHA

Pátek 13. 3. 2009
Vstup: 140/170 Kč
Vystupují:
Dat Politics (Fr), Kamp (Pl), Sony boy experience live, Málo diska na místě C:, G.H.C., VJ Kolouch
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika