FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dvanáctý ročník festivalu Respekt

Dvanáctý ročník festivalu Respekt
17. 03. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Hlavní program Respect festivalu 2009 proběhne v pátek 26 od 17h a v sobotu 27. června od 14h. Opět na Ostrově Štvanice v Praze a jako každý rok nabídne pestrou směs hudby z celého světa kombinující prověřenou kvalitu se zcela novými trendy.
Chybět samozřejmě nebude dětský koutek,exotické kuchyně, čajovna,kavárna,informační stánky neziskových organizaci,Cd stánek, knihy a další. Doprovodný program festivalu proběhne v úterý 12.5. a v úterý 2.6. v Paláci Akropolis a prozatím Vám můžeme prozradit, že doprovodné koncerty budou tentokrát věnovány brazilské hudbě. Do 19.4. Vám nabízíme mimořádně zvýhodněné vstupné za pouhých 350 Kč dvoudenní a 300 Kč za jednodenní vstupenku.

Prvními potvrzenými účinkujícími jsou Erik Truffaz se svým indickým projektem Benarez a jedna z nejsledovanějších afrických skupin současnosti,legendární Kasai All Stars z Kinshasy.O dalších potvrzených účinkujících Vás budeme průběžně informovat.Profily prvních zveřejněných účinkujících najdete níže.

Erik Truffaz

I když je Erik Truffaz přezdívaný jako Miles Davis acid jazzu považován za stěžejní postavu současného jazzu, jeho tvorba hranice žánru dalece přesahuje. Truffaz je genius rozmanitosti, jeho hudba se dramaticky proměňuje s každým albem či projektem.
Na Respect přijíždí s aktuálním projektem Benares, který je nazván podle indického města ležícího na levém břehu posvátné řeky Gangy. Jedná se o telepaticky přesný dialog průzračně chladné Truffazovy trubky se dvěma mistry indické hudby, hráčem na tabla Apurbou Mukherjeem, jeho sestrou zpěvačkou Indrani a s klavíristou brazilského původu Malcolmem Brafem.

Kasai All Stars


Z transovních rituálů přímo do elektronických futuristických experimentů bez mezipřistání. Jedna z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších afrických skupin současnosti konečně dorazí do Prahy. Pohanský trans a erotické africké tance označovali evropští misionáři v Kongu za "ďáblovu hudbu." Kasai All Stars tuto téměř vyhynulou kulturu oživili a přírodní nástroje z džungle spojili s drasticky zkreslujícími zesilovači velkoměsta. První dojem je stejně šokující jako návštěva cizí planety, což dokumentuje i název alba "O sedmém úplňku se náčelník proměnil v rybu ve vodě a silou kouzla ukousl hlavu svému nepříteli."
Jejich loňský debut zařadila většina respektovaných hudebních medii mezi nahrávky roku a jejich úspěch přesahuje hranice žánru world music. Britský Observer o nich napsal. "Jedno z nejdivočejších alb uplynulého roku, s podobně zkresleným a špinavým zvukem i funkem a krásou jako James Brown nebo Fela Kuti."

Kasai Allstars vznikli jako superskupina propojením několika sestav z oblasti Kasai, šestnáctičlennou skupinu tvoří elekrické kytary,balafony,podomácku zesílené tradiční nástroje likembe,perkusisté, tanečnice a zpěváci reprezentující odlišné hudební styly. Stejně jako žánrově spřízněné Konono No.1 vycházejí z místní tradiční transovní hudby, kterou obohacují nenapodobitelným zkresleným zvukem svých DIY zesilovačů. Prehistorická hudba si svoji "dábelskou" příchuť drží i v 21. století a zprostředkovává tak jedinečný zážitek, který je možné vnímat jak skrze tanec, tak při „pouhém“ poslechu.

Dodal: Kristina Klepková, Rachot Production
RESPEKT FESTIVAL

RESPEKT FESTIVAL

Pátek 26. 6. 2009 až Sobota 27. 6. 2009
Předprodej 300/350 Kč
Vystupují:
Erik Truffaz Indian Project "Benares", Kasai All Stars, Renato Borghetti, Zuco 103, Mário Bihári, Justin Adams-Juldeh Camara, Shahab Tolouie, Muzsikas, Mari Boine, Kasai All Stars, Issa Bagayogo
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |