FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Coca-Cola JamRock

Festival Coca-Cola JamRock
01. 04. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na spoustu novinek se mohou těšit ve dnech 4.- 6. června fanoušci festivalu JamRock Žamberk. Festival, který se svým loňským, rekordním prvním ročníkem zařadil mezi největší festivaly u nás.
Hlavním tahákem JamRocku v Žamberku bude letos Kryštof, Chinaski a po nich,
dnes již světová kapela Santobarrio v minulosti hrající s Manu Chao nebo argentinskými Karmelo Santo. Svou fůzí ska, rocku a latinských rytmů dokáží tito Chilané roztančit tisíce diváků. Držitelé letošních Andělů – skupina Kryštof, zahraje zbrusu nové skladby a navíc si žamberecký festival po loňských zkušenostech, vybrala jako jediný z velkých! Pátek bude vrcholit koncertem kapely Chinaski. Jejich nový stálý bubeník Ota Petřina zde odehraje svůj vůbec první velký koncert s touto formací. Letos navíc pořadatelé přidali čtvrteční večer, který bude ve znamení tvrdší muziky s kapelami jako Egotrip, slovenskými Brainscan, nebo třeba s oblíbenými Tortharry.

„To nejlepší na jednom místě“ - to je slogan provázející reklamu na JamRock. Slogan naplní řada jmen českých kapel jako jsou třeba Support Lesbiens. Ti zahrají zcela obměněný repertoár. Perličkou bude jejich, na festivalu naživo poprvé představená, skladba Máj, kterou frontmann skupiny Kryštof Michal složil jako titulní píseň stejnojmenného filmu. Oblíbená kapela Vypsaná Fixa zahraje dosud neznámé skladby, vycházející na novém CD koncem prázdnin.

Stejně tak MIG 21, se svojí novou deskou vycházející zhruba měsíc před JamRockem, nabídne řadu hudebních novinek. Skladby z úplně nového alba představí i kapela EASTPARK doprovázená úžasným projevem zpěváka Pavla Bohatého, který v současnosti hostuje v ETC Vladimíra Mišíka a u Anny K. V minulosti zpíval s takovými světovými kapelami jako je Nazareth. I loňský objev festivalu, ústečtí Mothers Angels, zahrají ve větší části svého vystoupení nové skladby a svojí energií jistě přesvědčí nejen mladé posluchače.

Mnoho diváků přijde na své skáčkové oblíbence jako jsou Prague Ska Conspiracy, Skapollo, nebo jemným hlasem svojí zpěvačky okrášlení Discoballs. Plno před pódiem budou mít určitě i UDG, Doktor PP či zvukově odlišní Lety Mimo. Příznivci metalové klasiky si přijdou na své s kapelou Škwor a v pátek si všichni zařádí s Waldagangem.

Překvapením celého festivalu, může být vystoupení řady neznámých, přesto špičkových kapel. Některé z nich si tvoří zcela osobitý vlastní hudební projev. Ať už to jsou X-Left To Diye, Alaf, Neosound, Stand by, The Crossroads nebo další z řady skupin. Můžeme očekávat spoustu inovací a svěží muziky.

Úvádění letošního JamRocku bylo svěřeno populárnímu moderátorovi České televize Pavlovi Andělovi. Vizuálně bude letošní JamRock mezi obdobnými festivaly naprosto výjimečný. Vzhledem k tomu, že pořadatelé byli loni nespokojeni s laserovou show, která byla menší než původně realizační firma slibovala, oslovili letos největší evropskou firmu s touto technikou. JamRock tak bude provázen skutečně famózní světelno-laserovou show, s použitou technologií mnohokrát výkonnější než minule. Fanoušci uslyší svoje oblíbené interprety zahalené do kouzelného snového světa laserových čar a obrazců.

Festivalové městečko bude opět plné množství stánků s jídlem a samozřejmě tekutinami potřebnými k dotvoření té pravé atmosféry. Pořadatelé však chystají ještě další překvapení a novinky, které uvidíte jen na JamRocku v Žamberku. O nich se však dozvíme později.
Do konce dubna je cena lístků na celý třídenní festival v předprodeji jen za 290,- Kč. Detailní informace o kapelách a všech dalších novinkách naleznete na www.jamrock.cz.

Dodal: Jiří Čermák
COCA-COLA  JAMROCK

COCA-COLA JAMROCK

Čtvrtek 4. 6. 2009 až Sobota 6. 6. 2009
Předprodej 250/290/330 Kč, na místě 450 Kč a ZTP za 150 Kč
Vystupují:
Brainscan, Egotrip, Existence, Gate Crasher, Mandragora, Shatter, Tainted, Circus Ponorka, Divokej Bill, Eastpark, Ewa Farná, Chinaski, Jan Vytásek, Lety Mimo, Olin Vajt, Ready Kirken, The Enter, Vyhoukaná Sowa, Vypsaná Fixa, Waldagang, X-Left To Diye, Ina & Hany Bany, Alaf, Discoballs, El Gaučo, Doktor PP, Kryštof, Marek Ztracený, Michal Hrůza, MIG 21, Mothers Angels, Neosound, Prague Ska Conspiracy, Santobarrio - Chile, Skapollo, Stand by, Support Lesbiens, Škwor, The Cell, The Crossroads, UDG
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |