Creative Commons: osvoboďte copyright

Creative Commons: osvoboďte copyright

01. 04. 2009  |  Autor: Helusha  |  Komentáře (0)
Sobota 28. března se vcelku ničím nelišila od jiných, podobných sobot. Ale úplně náhodou jsme se ocitli asi ve 22 hodin v klubu Cross na Holešovicích, že si dáme jen tak pivko …
„Dne 16. 4. 2009 budou na serveru organizace Creative Commons oficiálně spuštěny české licence Creative Commons. Od tohoto dne budou mít čeští autoři možnost svá díla vystavit pod českou verzi licence, vytvořenou v národním jazyce a v maximálním souladu s českým autorským právem.“

Tolik citace, z www.creativecommons.cz a stručně a výstižně řečeno, o čem ta akce vlastně byla. Ten večer vystupovali kapely a DJs, kteří sympatizují s tímto počinem. Bohužel jsme nestihli kapelu Děti deště, která dohrála těsně před naším příchodem. Ale několika vteřinové nářezy M.A.C. of mad jsme stihly. Tahle pětičlená parta (2 kytary, bicí, zpěv a Dj) hraje něco mezi industriálem, grindcore, breakcore a elektronickým hardcorem. Rozhodně zajímavá věc, jen jsme chvílemi nevěděli, jestli už je začátek vystoupení a nebo se ještě zvučí, anebo co se to vlastně děje. Ono u některých kapel není úplně jednoduché popsat styl, aniž by se člověk do něčeho nezamotal a někoho neurazil:)

Další kapela hraje něco mezi elektrocountry a snad jakýmsi Dii metalem. Jmenují se Sputnik. Veselé, příznačné, avšak v českých luzích už název dříve použitý. 



Kolem jedné ale čekalo na nepříliš natřískaný Cross nejmilejší překvapení. Lidí akorát, tak aby se člověk na někoho nelepil a nestál fronty na baru. Zkrátka ideál. Za pultem skotačí dj Ventolin. Charizmatický astmatik, kterého proslavilo jméno po léku právě na astma a veselá a hravá hudba. To se opravdu povedlo a my jsme se náležitě vyřádili. Pak už padla lehká únava a s ní přitvrdili SNA DJs. To už jsme se ale pomalu odebírali na noční tramvaj. Čas se měnil ze zimního na letní, bylo vlastně o hodinu víc a těšili jsme se spát. Na to, že to nebylo vůbec v plánu, jsme si užili opravdu povedený večírek. Díky, pane Ventoline!
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika