Cocoon club: na návštěvě u Svena

Cocoon club: na návštěvě u Svena

07. 04. 2009  |  Autor: Electric_flower  |  Komentáře (3)
První dubnový víkend jsme mohli být ve Frankfurtu nad Mohanem svědky dvou zajímavých hudebních událostí. Jednak světoznámého hudebního veletrhu „Musikmesse – ProLight+sound“, ale také legendární halové party Time Warp. Ač mě line up bil přímo do očí, přece jen jsem dala přednost futuristickému prostředí legendárního Cocoonu, kde byl na programu „jen“ warm up sobotní hudební smršti.
Jaký je asi ten legendární Cocoon? Musím uznat, že tato otázka mi visí na mysli již nějaký čas, ale stále jsem odkládala výlet za jejím zodpovězením. Šance přišla až minulý týden, kdy jsme měli namířeno na veletrh hudebních nástrojů a veškerých novinek na poli hudebním – Musikmesse. Proč se tedy nestavit a pozdravit papá Svena, když už budeme v jeho rodišti. Při rozkliknutí programu klubu Cocoon mi lehce spadla čelist radostí i překvapením – Sven osobně, Carl Cox a Joris Voorn live, a to vše za 18,- Euro!

Pobíhání po veletrhu si ale vyžádalo dost energie a následná lehká panika, zda vůbec fyzicky zvládnu noční šílenství, byla na místě. Krátký odpočinek v hotelu však zachránil situaci a já již po desáté hodině večerní nasedala do taxíku a směr průmyslová zóna. Ano, Cocoon je úplně mimo veškeré dění města a abyste se k němu dostali, asi nejlepší je zvolit právě taxi (tentokrát lenost zvítězila nad googlováním frankfurtské příměstské MHD, přiznávám). Když však přijedete na místo, čeká vás další překvapení. Vnější vzhled Cocoonu se netváří zrovna jako klub, ale spíš jako betonové skladiště. Industrial rules! Na to nemá ani „office look“ berlínské Watergate.

Čas cca 22:15, fronty prakticky žádné, jen pár nedočkavých party people courajících se k zadnímu vchodu. Jakožto příslušnice něžného pohlaví se vyhnu důkladným kontrolám, které zdrží mužskou část populace na docela značnou dobu. Usměvavé slečně podávám 18,- a na oplátku dostávám lístek na exkurzi do budoucnosti. Nejdřív krátká černá chodba, ale potom to přijde. Přímo přede mnou vchod do hlavního dějiště, které zatím postrádá aktéry. Hudba hraje potichu a je vidět, že vše je zatím ve fázi příprav. Tedy, přesun k šatně. Pokračuji dál chodbou kolem baru a dostávám se do další chodby, která je lemována obrovským plátnem, kde se prohání první futuristické projekce. Ve výklencích „kukly“ už posedávají první party people, klábosí a vychutnávají si tu mrazivou atmosféru. Nikdo o tom nemusí mluvit a přitom všichni vědí a hlavně cítí, co je čeká zhruba za hodinu.

Připadám si jako Alenka v říši divů a nestačím vstřebávat veškeré dojmy a pojmy ze Svenova druhého domova. Cocoon se tedy skládá ze 2 stageií, z jedné větší a druhé - připomínající spíše lounge bar. Větší, ta hlavní, je lemována chodbou, která má již zmiňované (a z fotek určitě dobře známé) výklenky, kde si můžete během noci kdykoliv odpočinout. Interiér je převážně laděn v bílé barvě, která je zkombinována například s fialovou, zelenou či červenou (v případě posezení u baru na chodbě). Samotnou kapitolou je potom restaurace Cocoon, která vypadá opravdu velmi luxusně – bohužel dostat se dovnitř vyžaduje předchozí rezervaci, kterou jsem neměla.



Co se týče zvukové stránky, od které jsem čekala opravdu maximum, tak musím říci, že přišlo menší zklamání. Kolem půlnoci byl soundsystém spuštěn naplno a za gramofony se postavil sám papá, aby nás zahřál na sobotní Time Warp. Sven působí jako dokonalý magnet, snad během deseti minut jsem už měla problém s pohybem kamkoliv. Atmosféra začala pomalu gradovat, ale Sven nikam nespěchal a začal zlehka příjemnými tech houseovými rytmy. Zvuk byl zpočátku celkem vyvážený a silný, ale zhruba během hodiny basy nabraly na větší intenzitě, což nemělo nejlepší výsledek. Nicméně, pořád sound na velmi dobré úrovni a pár českých klubů by se na něm mohlo leccos přiučit… Zajímavé byly také tanečnice, které se objevily krátce po Svenově příchodu. Velmi neobvyklými tanečními kreacemi dotvářely tu zvláštně příjemnou atmosféru napříč celým Cocoonem.

Kolem jedné ranní jsem se vydala na menší exkurzi za občerstvením do lounge baru (cola 8,- , pivo 3,50, cuba libre 7,- Euro pro představu), kde hráli místní djs příjemný minimal house. Po menší relaxaci spěchám zpátky za Svenem, který pomalu přitápí pod kotlem a hecuje party people s mikrofonem v ruce. Všímám si také postarší dámy, stojící vedle a tleskající do rytmu – jak jsem se později dozvěděla – paní Väthová. Prý chodí syna občas podpořit do klubu osobně :o) Sven přidává na bpm a já zírám, jak mu party people doslova zobou z ruky každý beat. On reaguje různými gesty, úsměvy nebo také trikem nataženým přes obličej :o) Poslední hodinka jeho setu byla jednou z nejlepších exkurzí do minimal techna, co jsem slyšela!



3 hodiny ráno, vyhlížím Jorise Voorna. Nic. Najednou papá Sven bere opět do ruky mikrofon a svým hlubokým hlasem zahlásí „Peopleeee, are you ready for my favorite tech house producer?“ Řev. „People, are you ready for Joris Voorn?“ Řev. Světla namíří na druhou stage, o které jsem neměla doteď ani tušení. Velmi chytře a prakticky vyřešené – Joris si zatím vše připravil a plynule navazuje na Svenův poslední track. Bohužel se nemůžu prodrat blíže, ale zřejmě to vypadá na kombinaci kontrolér + Ableton. Prvních 15 minut zní docela monotónně – nájezd, beaty, nájezd, beaty, nicméně dávám Jorisovi ještě šanci. Bohužel ani po dalších desítkách minut mě jeho „live“ nezačne bavit a tak se pomalu přesouvám k šatně a směr hotel, neboť nohy přestávají fungovat. Carla Coxe jsem se už nedočkala, zřejmě začal až k šesté ranní, kdy jsem už měla hlubokou půlnoc …

Cocoon působí jako jiný svět. Rozhodně doporučuji jeho návštěvu každému, kdo bude mít příležitost. Bohužel jsem stále lehce zklamána jeho ozvučením, protože Watergate je ve srovnání s Cocoonem zkrátka „a little sound paradise“… Každopádně, díky Svenovi za neobvyklý hudební i vizuální zážitek.
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
petjan & co
10. 04. 2009 | 22:38:28
+0 | -0
parádní klubíček ;-)
Brazil runner
08. 04. 2009 | 14:46:05
+0 | -0

cocoon

Klub je nádherný, mohu doporučit, obzvláště sushi restaurant je špička....každopádně ale před cestou doporučuji rozbít nejedno prasátko!
oldclubber
08. 04. 2009 | 13:00:36
+0 | -0
pěkný,snad se taky někdy zastavíme po té naší "pauzičce" hihihi
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika