Dj Ganez před party Satellite

Dj Ganez před party Satellite

08. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ganez je mistr kvalitních mixů a velmi technický Dj. Hraje na 2 – 3 gramofony (pouze desky a Serato Live). Ganez nepoužívá CD Player. V poslední době vystupuje se svým LIVE P.A., kde používá především svoje tracky, předělávky, od nejhlubšího až po nejtvrdší techno, ale vždycky Dancefloor.
Dj Ganez aka G. The Terrible se narodil v Rennes 'Britany' v západní části Francie.
Když byl v mladém věku, nadchl se pro elektronickou a hiphopovou kulturu – djing, grafitti a volný život. Od patnácti let je Ganez aktivní v tvorbě vlastní hudební produkce, která spojuje underground s komerčními zvuky, podpořenou hipohopovými beaty, house rify či techno smyčkami s drum&bassem.

Počátkem 90. let začíná Ganez hrát LP by KLF, Shamen, Lfo nebo Orb. Ovlivněn mistry svého řemesla jako je Carl Cox, Jeff Mills, Laurent Garnier a později Spiral Tribe Mood. Hraje již ve velmi mladém věku po barech, klubech a rave parties po celé západní Francii. Po 15 letech hraní v klubech, free parties, teknivals, festivals, fashion shows, radiích hrál již v mnoha zemích jako je Francie, Anglie, Irsko, Holandsko, Německo, Švýcarsko, Španělsko, Itálie, Česká Republika, Portugalsko, Dánsko, Švédsko, Řecko, Morrocco, Tunisko, Kanada.

S více než 50 vydanými deskami od housu až po techno/hardtechno je jeho produkce často podporována a hrána slavnými umělci jako je Laurent Garnier, Josh Wink, Ken Ishi, Woody McBride, Marc Broom, The Advent, Dave the Drummer, Chris Liberator…

ganes

Ahoj, nejdříve ti chci poděkovat, že si přijal naše pozvání zahrát si na šestém díle Satelitu. Překvapivě se tě zeptám, jak se máš, co ti v posledních dnech zvedlo náladu a co plánujš do budoucna?
Ahoj, díky, mám se fajn…a sem taky rád, že jedu na Satelite..:) Za poslední dny se udály 3 fajn věci – 3 smlouvy na známých techno labelech – více informací teprve bude.
A do budoucna plánuji dělat to samé co teď, pracovat na mojí hudbě znovu a znovu…

Jak často hraješ a vydáváš?
Začal sem s Djjingem poměrně dost brzy, už někdy v 10-12ti letech. Jeden můj bratranec, bylo mu 15 a byl prvním Djem v západní části Francie v raných dobách 80tých let. Co se produkce týče, můj první release vyšel v roce 1997 a byl to house, tak sem začal.

Posloucháš i jiné styly než elektroniku? Co jsi poslouchal předtím?
Ano, poslechnu si disco, soul, funk, dance 90´, jazz, lounge…Předtím to byl hlavně hiphop a triphop, jako věci co vycházejí na Ninja Tune.

Co považuješ za svůj největší úspěch na taneční scéně?
Nevím…

Tvůj momentálně oblíbený producent?

Je tu spousta opravdu dobrých producentů, od známých až po bezejmenné...

Chodíš na party jako posluchač? Máš rád open-airy? Jaké, kde, oblíbení Djs?
Většinou jdu ven, když jedu hrát, ať už jako Dj nebo live, rád zajdu na nějakou halovku nebo do klubu. Open airy jsou nejlepší, můžeš dýchat, sednout na trávu jako na teknivalu nebo festivalu.

Víme, že tu u nás žiješ. Co tě vedlo k tomu se sem přestěhovat a jak dlouho už tu vlastně jsi?
Situace ve Francii, odkud pocházím, se hodně změnila s nástupem prezidenta Sarkozyho. ( nestojim za ním a není to můj prezident, jako pro hodně dalších francouzů, žijících mimo Francii) A abych řekl pravdu, život v čechách je levnější než ve Francii, Holandsku nebo Velké Británii, kde jsem žil předtím. Budou to dva roky co si užívám české pohostinnosti v Praze.

Jaký je rozdíl mezi českou a francouzskou party?
Party a holky..:)

Co máš za vzdělání, jaká je tvá profese?
Studoval jsem univerzitu cizích jazyků a design.

Umíš si představit svět bez hudby? Co znamená pro tebe a jaky význam má pro běžného člověka?
Noo..Hudba je můj život a život je hudba. Hudbou proti válce. Hudba pro mír a lásku.

Co tvoji rodiče říkají na to, že se věnuješ elektronické hudbu, resp. techno Djjingu?

No na začátku jim to prišlo neseriózní ale teď, po 15ti letech vědí, že je to moje práce, víc než koníček a že nemůžu bez tohohle „speciálního života“ žít.

Co myslíš, že budeš dělat za tři roky?

Opravdu, nevím …pokračovat v produkci do konce světa, do konce mého žití.

Jaký je tvůj oblíbený film? A proč je to zrovna on?
Dikkenek, francouzsko-belgický film s herci z obou zemí. Jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem kdy viděl.

Jaké je tvé oblíbené jídlo, kuchyně?

Mám rád jídlo ze všech zemí, sem kuchař a ex-šéfkuchař v restauraci, ale mé srdce směřuje k francouzským pochutinám jako víno, sýr, mořske plody, šampaňské …

Co by si vzkázal lidem, co se chystají na Satellite 6 ?
Díky, že jdete, dejte ruce nad hlavu a křičte, jak přijde beat.Budu tam a zařídím vaše poskakování. Pro dívky, co jsou sami: Já jsem taky! Takže pokud chcete pokecat, budu tam.

Ptali se Míša Bartošová a Golpe
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SATELLITE

Pátek 10. 4. 2009
Vstup: 150/220 Kč
Vystupují:
Dj Arcane, Gannez the Terrible, Sepromatiq, Nois, B.UNQ!, Golpe vs Peca, The Twins aka Kokino vs Darth Fader, Cetche, Doug
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Satellite 6 - 10.4. Eden, HK
1. cena - 1 x 2 vstupy + jeden slevovy voucher na 50% slevu na veskery sortiment STORM, 2. cena 1 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika