Tek-No-Bee a Hillywood Brothers v rozhovoru

Tek-No-Bee a Hillywood Brothers v rozhovoru

08. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nekompromisní předvolání do Pekla obdržela i holandská dvojice DJs Tek-No-Be a Hilwood Brothers, kteří se, s blížícím se Pig Festem, čím dál častěji budí z děsivého snu, v němž vidí vprostřed vřavy duchovního na balkóně, který si do dlaně vyřezává široký krvavý kříž, zdvihá ruku a vzývá davy k vykoupení duší zběsilým tancem. Je to náhoda nebo znamení?
Ahoj kluci, zdravím do Amsterodamu, loňským rokem jste premierově vystoupili v České republice a to hned ve dvou klubech. Jak jste si tento víkend užili?
Ahoj, zdravíme české technonadšence! Obě párty jak v Plzni tak i v Soběslavi byly skvělý. Z párty-people jsme zde cítili opravdové nadšení a zapálení do muziky. Nikdy před tím jsme nezažilii tak skvělý kontakt s lidma okolo během našeho hraní.

Jaká je klubová scéna v Holandsku? Jsou nějaké párty, které byste lidem z Čech určitě doporučili?
Klubová scéna v Holandsku je fakt velká. Každý víkend se ve místních klubech konají párty různých hudebních stylů. Zdejší scéna je hodně rozmanitá. Do klubů se sjíždí spousta lidí i z okolních částí Amsterodamu, takže jsou celkem plné.

Před 10 lety se v Holandsku konalo hodně velkých techno, house a trance akcí. Za posledních 5 let se tyto styly rozdělily na další skupiny jako mnml, electro, schranz, urban, junpstyle, dubstep, DnB a další.

Rozhodně doporučujem navštívit holandský festival Awakenings, který je již více než 10 let považován za jeden z nejlepších festivalů u nás. Další akce, který stojí za navštívení jsou ADE Amsterdam Dance Event – největší taneční událost v Evropě s více než 300 djs, dále Dance Valley, Free Your Mind festival, Mysteryland a další. Stačí se podívat do festival guide v Holandsku a každý si zde jistě najde to své.



V současné době stále omílané téma finanční krize. Jak je na tom Holandsko a jak působí vlna recese ve vaší zemi? Jakou tomu vidíte budoucnost?
Finanční krize působí u nás hlavně na realitním trhu, ve stavebnictví, automobilovém, a leteckém průmyslu. My zatím krizi naštěstí moc nepociťujeme a vidíme to jen v médiích. Pracujem totiž v komerční oblasti zabívající se designem a to u nás využívají lidi stále.
Holandsko je na dobrý cestě se z této krize dostat. Pro některé oblasti je to opravdu těžké a budou potřebovat víc času, než se opět postaví na nohy, ale myslíme si, že už to nejhorší máme za sebou. S přijetím Eura v roce 2000 se už spousta věcí u nás změnila, takže nás tato krize celkem moc nezaskočila.

Co je u vás v Holandsku za novinky v oblasti hudby?
S přijetím Eura lidé také daleko více šetří a spousta shopů s hudbou se muselo zavřít. Lidi si teď kupujou muziku hlavně přes internet, je to levnější a můžeš poslouchat víc nahrávek kdykoliv a kdekoliv. Hodně djů také při hraní používá cd playery a laptopy. Dj může bý dnes skoro každý. Existuje spousta hudebních stylů, různých párties a příležitostí.



Holandsko je proslulé svými Coffe Shopy, navštěvujete je často ve vaší rodné zemi? Vůbec celkově je Holandsko velice benevolentní vůči drogám, ale nedávno jsem slyšel, že už to není takové jako to bejvávalo, tak jak to tedy kluci je?
Když jsme byli mladší, tak jsme coffeshopy navštěvovali celkem často. O sobotách jsme chodili s partou do centra Amsterodamu a měli jsme svoje „coffeshop dny“. Procházeli jsme se po Amstru a snad v každým coffee-shopu jsme dali jointa. Po nějakým čase jsem chodili jen do námi oblíbených shopů, kde jsme hráli různý hry jako kulečník a další stolní hry. Teď se hodně kámošů věnuje pokru, ale to není moc hra pro nás.
Holandsko je stále velice otevřená země, akorát minulý rok EU zavedla nový zákon, který neumožňuje kouřit tabák v kavárnách, barech, klubech a coffeshopech. Venku není problem a policajti ti nemůžou nic říct.

Na akci jako headlineři vystoupí angličtí Space DJs. Co pro vás znamená tento projekt, našla by se ve vašem dj bagu nějaká deska od nich?
Space Djs známe snad již od našich 15ti let, takže je to už nějakejch 12 let co poprvé zahráli v Holandsku. Hrajou tu na akcích celkem dost často. Jsou to celkem naši oblíbenci! Když techno zažívalo největší éru, tihle týpci byli u toho!

Co by ste vzkázali lidem, chystající se na párty PIG FEST?
Děkujem za pozvání na tuhle akci a už se samozřejmě strašně moc těšíme a chystáme se zahrát i pár nových tracků z naší produkce. Uvidíme se v Plzni! Máte se na co těšit!

Ptal se Mind, dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST

Pátek 17. 4. 2009 až Sobota 18. 4. 2009
Vstup: jednodenní 249 Kč, dvoudenní 429 Kč
Vystupují:
Space Djz, Ed Rush, Deadly Viperz (Akira + Anakin), Killa, Hesík a Crash, MC Denny, Tek-No-Bee vs Hillwood Brothers, Agent vs. Pavel Krejdl, Jack-R, Golpe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika