Report z Mayday Friday v Abatonu

Report z Mayday Friday v Abatonu

27. 05. 2009  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (1)
Minulý pátek jsem se vrátila na své místo činu, jak už bych Abaton mohla téměř nazvat. Poněkud koncepčně nezvyklá akce nesoucí název Mayday Friday 3 pro mě byla v tomto prostoru zajímavým zpestřením.
Třetí pokračování této party neslo podtitul Jungetekk. Celá koncepce tohoto večírku vznikla nápadem skupinky lidí říkajících si Mad Bead Worx, kterým už se nelíbilo, že stará, opakovaná a předražená jména k nám byla (a bohužel pořád jsou) dovážena jak na běžícím páse, aniž by kdokoliv řešil kvalitu či originalitu. Výsledek je tedy velmi jednoduchý: mnoho především neokoukaných a neoposlouchaných djs mnoha hudebních stylů z Čech i zahraničí za nízkou cenu vstupného. V tomto případě symbolických 140 Kč.

Pro tento večer byla uzavřena spodní – sklepní stage a v provozu byly tři. Ještě před půlnocí byly všechny stage poloprázdné a bary bez front, ba dokonce chvílemi zely prázdnotou. Svůj podíl na tom měl nejspíš i otevřený balkon, který zapříčinil větší rozptyl osob po prostoru. K malému počtu návštěvníků zde však bylo nepřiměřené horko a kouř a chvílemi bylo téměř nedychatelno.

Na hlavní stagi se premiérově v České republice představila rakouská djka a producentka Junglistic Sista Shroombab s další dámou, pro změnu z Polska, djane Push. Tyto dámy předvedly, proč je dnb jejich parketou. Od Mighty Melody jsme se dočkali ragga křížené s junglem. Celou noc zde na plazmových obrazovkách probíhala do děje hudby perfektně padnoucí videoprojekce a dění z hlavní stage bylo v přímém přenosu možno sledovat na www.deeptrip.tv


ilustrační foto

Na druhé stagi se přitvrdilo a beaty se narovnaly. Počet dam a pánů za djskými pulty byl téměř vyrovnán. Zde zahrála další Rakušanka Miss Shina z Groove Bagasch sound systemu s francouzským králem mašinek Suburbassem, kterého určitě není třeba nikomu představovat a jehož slýcháváme pravidelně v klubu Cross. Spolu s ním zde zahráli i další francouzští rodáci Kromar a Zoubouler.

Do třetice všeho dobrého (a o tom není rozhodně pochyb) zde byla poněkud klidnější stage, kam bylo možné si dojít zpomalit tep a poslechnout si house, elektro nebo breakbeat. S Francouzi se roztrhl pro tento večer pytel a tak i zde jeden reprezentoval svou rodnou zemi a to Gimmeapill, který zabrousil i do vod minimalu. Příjemným zpestřením zde byl dj Ketan a jeho ruská vokalistka. Nutno podotknout smutnou skutečnost, že za celou noc se počet návštěvníků o moc nenavýšil a tak zde chyběla ta správná atmosféra, kterou většina z nás na party k dokonalému vyžití potřebuje.

Tato party dá se říci s nízkým rozpočtem, ale velmi mile překvapila svou originalitou a vychytávkami, které běžně na party k vidění nejsou. Obchůdek s oblečením, kuřáckými potřebami (Growshop), Space bar, vinylshop a s páskou z party sleva na taxi Speed Cars na cestu domů z Abatonu. Škoda jen té návštěvnosti, která je nižší v tomto teplém období asi na všech akcích. Tahle akce si podporu určitě zaslouží.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
moules
29. 05. 2009 | 13:13:29
+0 | -0
ja osobne si myslim,ze tam bylo malo lidi i proto, protoze jsem vedel o akci dejme tomu minimalne mesic a pul a za celou dobu az do akce, jsem nepotkal v praze jediny plakat. A to jezdim jako kuryr po praze dosti, verte mi :-) nicmene akce to spatna nebyla ..
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika