Týden ve znamení Lunchmeat festivalu

Týden ve znamení Lunchmeat festivalu

08. 03. 2010  |  Autor: Fnop  |  Komentáře (0)
Praha v tomto týdnu hostí vskutku originální a důmyslný projekt. Hlavním posláním Lunchmeat festivalu má být rovnocenné propojení hudebního a vizuálního umění v co možná nejlepší kvalitě.
Projekty, které budou v rámci festivalu představeny, se vyznačují vysokou mírou invence, novosti a neokoukanosti. Velká řada z nich vystupuje na také na základě spolupráce pořadatelů s Velvyslanectvím Španělského království v České Republice. Což by mohla být dobrá zpráva pro španělofily v ČR žijící - a že jich není málo.

Festival začíná již toto úterý, devátého března v café baru NoD a to uvedením projekce s názvem Reformat The Planet. Jedná se o dokument, který se zabývá současným trendem elektronické hudby, jejíž tvůrci se nechávají inspirovat zvuky „oldschoolových “ video a počítačových her nebo gameboyů. Kdo trochu sleduje současnou tvorbu, nemohl si toho nevšimnout. Právě Ikonika, která vystoupí v rámci festivalu během páteční noci, je jednou z těch, jejíž produkce je právě tímhle charakterem zvuku silně poznamenaná.



Stejně tak Zomby, další postavička labelu Hyperdub, oduševnělý raver ukrývající se pod maskou, je jedním z řady tvůrců, jejichž výtvory jsou občas dost digi. Toto jsou pouhé ukázky řady možných příkladů.



Středa je druhým dnem festivalu. To už začíná startovat i live hudební stránka věci a party se pomalu rozdmýchává. Skwee. We Call it Skwee. Další projekce, která bude uvedena v café NoD. Dle traileru (k nalezení zde) je Skwee „something slow, somethnig complex“. Řeč bude každopádně o skandinávském „electronic funky stylu“. Něco k přiučení, zdá se. Středu pak zařízne ostřák Kapitán Demo aka Jiří Burian a electro schizofreničtí partyboyové Hiffii a Mc Jakob (Skyline).



Čtvrtek v Lunchmeatu bude vpravdě /smart/and/art/. Workshop s vizualistou Ilan Katinem, projekce Secondhand Sureshots (kterak parta ostřílených music kreativců mísí a křísí staré vinyly a vytváří novou energii) a „hybridní“ Intgzi, jež s návštěvníky festivalu vytváří vizualizaci, kterou v další části programu doplní hudebně. !Konzumuj a tvoř synchronně nebo odejdi!

Pátek a sobota. Čas pro zaměstnané a nepražáky či kombinaci obojího. Vypálená střela dosahuje vrcholu v areálu MeetFactory Hall a to rovnou na dvou stageích, přičemž jedna pravděpodobně slouží k odpočinku hypermedializovaných těl. Interpretů je ne řada, ale sada a nerada bych vybírala dle subjektivních měřítek. Dle pořadatelů festivalu je to sobotní Nosaj Thing a Aalto (který údajně svůj zářez v Praze chystá už 14 dní dopředu!), dle Hyperdub nezmarů je to nejspíš páteční - osmibitwoman - Ikonika a pánové z Video Jack. Možná jednu subjektivku nahodím - jak chcete psát objektivně o umění. Mě by rozsekal třeba i Jahbitat. A kopec dalších.



Tento článek je pouhým výběrem a popisem nepopsatelného. Pokud vás zaujalo cokoliv, z něj, s klidem vás označím jako internet + googling generation a nabádám vás k dalšímu hledání, snímání, poslouchání a koukání. Prvním záchytným bodem jsou bezesporu stránky festivalu: www.lunchmeat.cz , událost na nyxu najdete zde: www.nyx.cz a pokud máte zájem o sociální exhibici, event na last.fm a možnost se na něj přihlásit hledejte tady: www.last.fm

Pak už to jde samo. See you there.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT FESTIVAL - PURE AUDIOVISUAL EXTRAVAGANZA

Pátek 12. 3. 2010 až Sobota 13. 3. 2010
Vstup: Předprodej 490,-
Vystupují:
Nosaj Thing, Ikonika, Kidkanevil, Jahbitat, Annie Hall, Yes, Robot, Rec_Overflow, AD Bourke, Sr. Aye, C.H.District, Ghostmother, glgn, GLGN & Jimmy Pe(é), Jimmy Pe(é), Torrent de bites
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika