Richard Durand: Češi si umí muziku užít!

Richard Durand: Češi si umí muziku užít!

12. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Richard Durand bude již tuto sobotu v klubu SaSaZu hlavní hvězdou akce In Search of Sunrise 8 world tour. Richard zahraje exkluzivní tříhodinový set a my jsme si s ním pár dní před jeho příletem do Prahy popovídali. Zde je rozhovor s ním.
Ahoj Richarde, po roce se opět vracíš do Prahy a opět do klubu Sasazu. Jak se těšíš?
Na hraní v Česku se vždycky moc těším. Lidi tam milujou dobrou muziku a umí si ji bezvadně užít. Takže atmosféra je vždycky skvělá. Speciální na téhle akci bude navíc to, že je věnována projektu In Search of Sunrise.

Loni jsi české clubbery doslova nadchnul. Na co se mohou těšit tentokrát? Budeš hrát 3hodinový set, takže se fandové krom ISOS dočkají i tvých známých pecek?

To je dobře, že mám tři hodiny, protože můžu nakombinovat jak skladby z ISOS, tak i můj dobře známý styl tech trance a exkluzivní předělávky. Ale nejhlavnější je, že to bude obrovská a skvělá party!



Řekni nám, jak těžké to bylo rozhodování, když tě Black Hole Recordings oslovili, abys to byl právě ty, kdo namixuje ISOS 8? Přeci jen převzít tenhle úkol po slavném Tiestovi, který namixoval předchozích 7 ISOS, muselo být asi velké dilema, ne?
Když mě lidi z Black Hole Recordings s projektem ISOS oslovili, dlouho a pořádně jsem to zvažoval. Vždycky jsem byl velkým fanouškem ISOS a když jsem posoudil všechna pro a proti, rozhodl jsem se, že to vezmu, protože jsem si neuměl představit, že tak fantastická série, kterou milují všude na světě, by měla skončit.

Jak dlouho ti trvalo, než jsi byl se svým dílem spokojený a pustils ho ven do světa? Respektive, jak dlouho jsi byl zavřený ve studiu?
Výběr muziky, skládání vlastních tracků a finální mix mi dohromady trvaly více než dva měsíce, takže to byl fakt velký projekt!

Jaké byly reakce tvého okolí nejen na samotný fakt, že mixuješ ISOS 8, ale i na výsledek?
Všichni měli radost. Bylo sice pár lidí, kteří byli zklamaní, že to Tiesto položil, ale myslím, že tihle „nevěřící Tomášové“ byli nakonec příjemně překvapení, když si poslechli výsledek. Je to pořád ten původní ISOS styl, ale s Durandovou příchutí.

Praha bude další zastávkou tvého světového turné k ISOS 8. Jaké jsou reakce lidí přímo naživo? A zájem je veliký?
Na tomhle turné jsem jediný headliner, takže vědět, že si lidi přišli poslechnout zrovna a jenom mě, je příjemné. Zatím všude vždycky přišlo hodně lidí. Je to opravdu radost hrát pro tyhle fanoušky prodloužený tříhodinový set.

Bude to především tvoje noc, tak prosím pozvi osobně české fanoušky.

Ahoj všichni vy, co máte rádi taneční muziku! Nemusím vám snad říkat, že na party s Richardem Durandem nepotřebujete žádnou speciální pozvánku. Vítáni jsou VŠICHNI! Přijďte se skvěle pobavit na skvělou party!

Díky za rozhovor a budeme se těšit na opětovné osobní shledání.


www.decadance.cz

Dodal: Zdeněk Masopust, Decadance
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IN SEARCH OF SUNRICE 8 WORLD TOUR

Sobota 18. 9. 2010
Vstup: na místě 490,- VIP 890,-
Vystupují:
Richard Durand, Leon Bolier, Martin Gredner, Texx
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika