Joshek: Nejradši jsem na Flédě

Joshek: Nejradši jsem na Flédě

05. 06. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (4)
Jeden příjemný květnový podvečer jsem dostala příležitost vyzpovídat v parku na lavičce svitavského DJe Joshka, který si neúprosně razí cestu mezi české oblíbené party baviče. Z producentů má nejradši Němce a Brity a preferuje vrzavé electro, které si budete moci vychutnat na páteční Elektře na Flédě.
Ahoj Joshku! Tak mě tak napadá, jestli to vyslovuju správně? Chceš to :Joshku: nebo :Džoshku:?
Já jsem to četl vždycky jako :Džoshek:, prostě zdrobnělina od Joshe, ale kvůli tomu, že spousta lidí neví, jak to má číst, tak to jméno se bude možná v brzké době měnit. Ještě nevím jak, ale nějak aby se to zjednodušilo, aby byla ta výslovnost jasná.

Co děláš v tyto téměř letní časy?
V tyto téměř letní časy dělám to co normálně. Což znamená, že občas někde hraju, skoro pořád poslouchám muziku a jinak jsem pořád v práci.

Na jaký se chystáš letní festival? Já o tobě vím, že budeš hrát už někde popáté....?
Popáté budu hrát na Summer of Love, to je z těch českejch asi jedinej festival. A jinak, myslíš i nějaký festivaly, kde třeba nebudu hrát? Tak pojedu buď na Pohodu nebo na Melt, což je stejný termín. Pak pojedu asi na Creamfields kvůli Booka Shade a jinak možná na Hradhouse, když to budu mít zadarmo, jinak mě tam nic neláká.

joshek

A ještě k tomu Summeru - tam sis to vydobyl jak, že už jsi tam vlastně jakoby rezident?
Mmm, tak to dost dobře nevím. Když jsem tam hrál první rok, tak jsem tam hrál čistě kvůli tomu, že tu zadní stage, kde je teďka techno, měli Svitaváci, tak tam jsem hrál asi od půl osmé do desíti ráno. Další rok byla soutěž na Durex Lovezone, tam byla spíš taková klidnější muzika, tak jsem nahrál takovej pomalejší mix, ten jsem nazval Sombrero, to byl fakt takovej chillout, ale rychlost byla úplně normální, ne že by to bylo nějaký downtempo, spíš takový písničky. Ten další rok, to bylo 2005, volal mi nynější šéfredaktor Xmagu Pavel Čejka, protože jsem jim do redakce posílal CD, který jsem nahrál těsně předtím. A minulej rok a tenhle rok si myslím, že tam hraju čistě kvůli iniciativě Aleše Blehy. Ale jak jsem se dostal do jeho zorného pole, to nevím.

Zkoušel jsi hrát někdy s někým v duu?
Párkrát jsem hrál s někým v duu, někdy jen tak, někdy to bylo i na plakátech, ale většinou ta zkušenost z toho nebyla moc dobrá. Protože málokdy ten člověk, případně i já, jsou ochotný se tomu druhýmu trochu přizpůsobit. Že v podstatě každej si valí to svoje a nedívá se napravo nalevo a ten výsledek potom je ten, že jeden by hrál třeba spíš radši něco pomalejšího, ten druhej potom zase něco rychlejšího a tak se to pořád střídá a lidi, co by to měli poslouchat nebo na to tancovat, tak jsou z toho akorát rozhozený. I když, vzpomněl jsem si na hraní minulej rok na Semtex Culture s Axiomem, což byl asi jeho poslední set, myslím, že po tom už s hraním seknul. Tak tam si myslím, že nám to docela šlo a že jsme se i docela doplňovali.

Zajímala by mě nějaká převažující národnost producentů, které nejčastěji hraješ. Někdo hraje nejradši Francouze, někdo Němce, tak jestli ty máš nějakou stáj, ze které nejradši vybíráš desky.
Zmínila jsi Francouze, tak možná tam budou Francouzi taky, ale jinak většina producentů, který teď sleduju, jsou buďto z Německa nebo z Velké Británie. A příklady? Němci - Boys Noize, Kolombo. Francouz je Popof, ten sice dělá spoustu různé muziky a dělá ji už dlouho, ale jedna část jeho produkce se mi začala líbit, je to něco na pomezí třeba neotrancu a možná až techna. Pak samozřejmě Justice, ale zezačátku to vypadalo jako velká bomba a teď je rok po tom boomu a ta obliba... Nevím, pomalu se ztrácí, možná uvidíme, jestli třeba přjdou s novým albem nebo s něčím podobným. Další je Alex Gopmer a z Britů Simian Mobile Disco.

Zahráls na únorové Elektře s Oliverem Koletzkim a chtěla bych se zeptat, jak se ti líbil Oliver, protože já jsem z něho byla úplně unešená a dodnes jsem.
No, upřímně řečeno, slyšel jsem z jeho setu asi tak konec, kde hrál Sweet Dreams od Eurhytmics a ještě jeden německej hit od Kissogram and Woody, kterej se jmenuje If I had known this before, což byl hit asi před sedmi osmi lety a mělo to i klip na MTV, tak jsem se vzpamatoval. A jinak jsem z jeho setu neslyšel nic, protože jsem zrovna hrál vedle a tuším, že to, že tam nebylo nějak moc lidí na baru, tak bylo právě proto, že v sále bylo úplně narváno na Olivera.

A co říkáš na ten nastupující trend? To byl Oxia, Oliver Koletzki, Gregor Tresher, teď Dim Chris…
Tak ten Dim Chris se tady do toho výčtu moc nehodí, že? Jinak, co už, prostě ta hudba se vyvíjí a tohle je jeden ze směrů, kterej je kvalitní, ale já bych dal přednost něčemu vrzavějšímu :).

Kam nejradši jezdíš na pořádnou rušící kalbu?
To bude vypadat jako PR, ale fakt asi na Flédu.

Na co?
To je vcelku jedno, prostě na Flédu. Protože mám pocit, že tam chodí pořád ty stejný lidi a fakt nezáleží na tom, co je tam za akci. Většinou to je dobrý. Takže tam můžu jít klidně i sám, s nikým se nedomlouvat a stejně si noc užiju.

Od stupnice jedna do desíti, na jaké by ses ohodnotil, že jsi velký narcis?

Narcis? Desítka je nejvyšší? Tak asi deset :o)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 13. 6. 2008
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
Chris (Fr), Crazysonic (At), Orbith, Jerry, Joshek, Ian Fuzzy, Electromafia vs Pelikan live
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
ewža
10. 06. 2008 | 22:38:54
+0 | -0
co chtel asi basnik rici alexem gopmerem :D
ewža
10. 06. 2008 | 22:32:24
+0 | -0

to masar

dyt von prece jede v patek trinactyho na tu elektru:D

09. 06. 2008 | 01:30:23
+0 | -0

you all right

jen tak nahodou jsem sem zabloudil a co to nevidim....alespon zes priznal ze jsi takovej narcis v patek bychom mohli dat nejaky piva v Astre Hvezdo pokud nejdes rozhazovat zas nejaky site ...
Lucik
08. 06. 2008 | 16:13:13
+0 | -0
Hezké promo:)
SOUTĚŽTE
Elektra - 13.6. Fléda
1. cena: Adidas Europass - oficialni balon Euro 2008, 2 x vstup, placka Elektra. 2. cena: 2 x vstup, 500,- konzumace na baru, placka Elektra, 3. cena: 1 x vstup, placka Elektra
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika