Zoomujeme na Toma Middletona

Zoomujeme na Toma Middletona

07. 06. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) 16. narozeniny Roxy se blíží, proto nebude od věci se trochu více seznámit s hlavním hostem, kterým bude Tom Middleton. Přinášíme jeho profil a zajímavý videorozhovor. Mejdan startuje 13.6. s výhodnějším vstupem do 23 hodin a pro prvních 300 lidí je zajištěn welcome drink zdarma.
Britský dj, remixér a v neposlední řadě producent Tom Middleton je v oblasti eletronické taneční hudby uznávanou a respektovanou postavou. První kontakt s taneční hudbou získal na konci 80.let, důležitým mezníkem bylo také setkání s Richardem D. James (později známým jako Aphex Twin).

Tom Middleton - Underground Special


V mládí získal rovněž klasické hudební vzdělání ve hře na klavír a čelo, v první polovině devadesátých let studoval grafický design. Setkání s A.Twinem otevírá Middletonovi široké pole elektronické hudby, tvorby samplů a práce se zvukem analogových syntetizátorů. V mládí nezapomněl i na tanec, kterého je velkým obdivovatelem a fandou dodnes. V první polovině devadesátých let potkal svého dlouholetého kolegu ze studia Marka Pritcharda, se kterým se věnoval produkci housových tracků po celá devadesátá léta pod pseudonymy jako Reload, Global Communication, Link & E621 a asi nejznámější Jedi Knights.

Na konci devadesátých let založil vlastní projekt Cosmos, pod kterým vydal všeobecně kladně přijatou kompilaci The Sound of the Cosmos. Posledním počinem tohoto multižánrového umělce a osobitého (nejen) housového dje je kompilace 3D Renaissance, kam na celkem 3cd vložil svoje současné hudební zaměření. První cd nese název Club a najdete na něm to, co chybí v současné době mnoha umělcům a klubům, totiž hutný a melodický taneční klubový zvuk. Na druhém cd prezentuje vydané i nevydané studio remixy, tj. něco jako art of mixing a vše pak uzavírá třetí cd s příznačným názvem Home, kde najdete spíše poslechovější polohu elektronické hudby … Kompilace vyšla na značce Renaissance začátkem roku 2008, těsně spjaté s ikonami taneční hudby (Nick Warren, Danny Howells aj.).

play Tom Middleton @ Open Airfield 2003

www.tommiddleton.com
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

16. NAROZENINY ROXY

Pátek 13. 6. 2008
Vstup: 200 Kč, po 23hod vstup 250 Kč
Vystupují:
Special guest: Tom Middleton (uk), Loutka, Chris Sadler, Josef Sedloň, Roman Rai, Yannick, Bo.Dan, chill out djs: Airto, Lucas Hulan, Dan Cooley, Tomics
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika