Tom Middleton: Hudba je fantastická věc

Tom Middleton: Hudba je fantastická věc

11. 06. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (7)
(Promotion) Již tento pátek slaví klub Roxy své 16. narozeniny. Hlavní gratulant, Tom Middleton, si udělal chvilku čas na rozhovor, ve kterém se mimo jiné dozvíte, jakou hymnu narozenin vybral on a jaký dárek by ho potěšil.
Takže nejprve jedna záludná, která rozhodne o tom, zda si vůbec budeme povídat dál a jestli náhodou nejsi narozeninový suchar ;-) Jakou hymnu by si zvolil pro tento narozeninový mejdan? Přece jen 16. výročí klubu, to není každou chvíli.
V tom mám naprosto jasno. Street Players / Voodoo Chilli (Cheap Thrills) …výborná směska z původního samplu Street Player od Chicago, který použil Kenny Dope v The Bomb.

Pokud by se jednalo o tvou narozeninovou party, jaký dárek by tebe učinil nejšťastnějším? A nemusíš se omezovat tím, že se to musí vejít do krabice s mašlí.
Jestli jsi někdy propadl vodním balónkům, tak víš, o čem mluvím, …a co teprve „food fight“! Moc zábavný! Hele a nebo tácky s želé, pudingem a našlehaným krémem. Bylo by super, kdyby se zapojila celá má rodina. Je to dobrý způsob, jak ventilovat jinak těžko řešitelné rodinné spory, frustrace a vztek (smích). Nevím, co lepšího lze doporučit.

Dary, dárky… pro další otázku tedy nebudu chodit daleko. Neřeknu nic překvapujícího, když zopakuji tvrzení jiných o tom, že hudba je svým způsobem dar. Co tento dar znamená pro tebe?
Hudba je fantastická věc. Je to jako kouzlo. Nemůžeš ji vidět, ale můžeš ji slyšet. Když ale basy dostatečné burácí, může ji cítit i fyzicky. Působí na tebe a může vyvolat opravdu hluboké emoce. A to nemluvím o promítání svých vlastních pocitů a myšlenek do zvuků a hudby. Fascinuje mě to. Jsou věci, které mě dojmou takovým způsobem, že se pak cítím přímo vázán povinností, abych své myšlenky přenesl skrze harmonie a rytmy do své hudební tvorby. Konverze pocitu lásky v rezonující energii, …to je něco! Nahrávka se pak dostane do celého světa a ty najednou dostaneš na myspace vzkaz od někoho z Japonska, koho jsi nikdy neviděl, ale přitom prožívá z tvé hudby naprosto stejné pocity. Jak říkám, je to kouzlo.

tom middleton 

Napadají tě nějací opravdu zajímaví „kouzelníci“ na současné djské scéně?
V poslední době mě moc baví MC Beardyman + JFB Destroy. Jakýkoliv styl hudby, přetvořený tímto skvělým (nejen) beatboxerem s pomocí jeho kamaráda za gramci, je v jejich podání prostě dokonalý. Zábava nade vše; a to je to hlavní.

Když jsem tak koukal do tvých Top friends na myspace, …vůbec mi to nepřipadalo, že si prohlížím myspace dje ;-) Co posloucháš ve chvílích volna, kdy si můžeš dovolit přemýšlet o všech možných i nemožných nesmyslech tohoto světa?
V tomhle stavu preferuju emotivní a atmosférickou hudbu, …a také soundtracky. Brian Eno, Harold Budd, Ryuichi Sakamoto, Vangelis, Jon Hopkins, Ulrich Schnauss, Alucidnation…. To vše mě uklidňuje.

Které songy z tvé produkce (nebo něčí jiné) máji v sobě podle tebe tolik síly, aby zahnaly bolest a smutek?
Tak tahle otázka doplňuje tu předchozí naprosto dokonale. „Nice bit of DJ question mixing Petr! Mno...takových mocných kousků je docela dost, ale doporučím ti třeba tyto: Minuano by Pat Metheny, Gentle Thoughts by Herbie Hancock, Prelude No.15 in D Flat, Major by Frederic Chopin, Clair De Lune by Debussy …a co teprve Vltava od Bedřicha Smetany. Mé album Lifetracks je plné hudby podobného stylu. Emoce a hudba, nic víc.

Tak teď jsi mě s tím „question mixováním“ tak rozhodil, že je asi na čase, aby sis sám položil otázku, kterou ti ještě nikdo nepoložil :o)
Hele, uděláme to jinak, …dám ti tři odpovědi a první, kdo mi pošle na myspace (vzkazem) správné otázky, tak ode mě dostane exkluzivně podepsanou CD kompilaci.

Odpovědi jsou:
1: Lifetracks
2: The Bullet Train

Kdybych ti nabídl hlavní roli v Hvězdných válkách, vyměnil bys to (jako věrný fanoušek SW) za svoji hudební/djskou kariéru?
Děláš si srandu? Pitomý lidumil s otcovstvím na krku, oblečený jako opice s prapodivným dredem na hlavě, máchající světelnou tyčí? A nezapomeň! …líbá svoji vlastní ségru! Nehorázný incest!

…no dobrá, dobrá, …a co kdybych ti místo toho zařídil duet s Williamem Shatnerem? :o)
Všema deseti! Je skvělej! Jeho hlas budí velký respekt. Slyšel jsi jeho verzi Lucy In The Sky With Diamons? Určitě si to najdi a stáhni, je to šílený! (k poslechu zde) *pozn: William Shatner – představitel role kapitána J.T. Kirka ve Star Treku.

Vybavíš si, které album se ti v CD přehrávači – co do počtu opakování – protočilo nejvíce?
Tak to budou asi U2 a jejich The Joshua Tree.

Ďábel nosí Pradu, …a co nosí Tom Middleton?
Oblečení nosím ve svém příbytku na stromě velmi zřídka. No ale když seskočím dolu, abych si zašel koupit banány do obchodu, tak si uvážu kus hadru přes určité partie.

Nabízím ti jeden dolar, když své příští album ponese název LEMUR, bereš?
Heh,…no když si změníš své příjmení na PAN, tak klidně :o))

Můžeš poodhalit něco ze svého setu, který uslyšíme v Roxy?
Nastane několik chvil, kdy všichni budou společně zpívat, ale bez zvuku hudby. Zbytek je překvapení.

Jaká slova by vzkázal návštěvníkům 16. narozenin Roxy?
Těší meě. Smím prosit?

Originální :o)) Tome, díky za rozhovor a čas, který sis udělal …Myslím, že kdo dočetl až sem, tak určitě nelituje a má o pátečním programu jasno :o)

Cheers!

Ptal se Petr Tajčman
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

16. NAROZENINY ROXY

Pátek 13. 6. 2008
Vstup: 200 Kč, po 23hod vstup 250 Kč
Vystupují:
Special guest: Tom Middleton (uk), Loutka, Chris Sadler, Josef Sedloň, Roman Rai, Yannick, Bo.Dan, chill out djs: Airto, Lucas Hulan, Dan Cooley, Tomics
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
vita
12. 06. 2008 | 23:33:46
+0 | -0
borec tenhle pán! respekt!
agatha
12. 06. 2008 | 18:33:44
+0 | -0
super otázky :-)
bludnik
12. 06. 2008 | 14:18:32
+0 | -0

.-)

No nekecej, jsem si ani nevšimla,takže jdu sosat, zavzpominat a navnadit se na zitrek :)
.-)
12. 06. 2008 | 13:40:08
+0 | -0

bludnik

ten jeho set z open airfieldu najdes tady v jinem clanku k tehle party ke stazeni.. luxus...
bludnik
12. 06. 2008 | 13:30:03
+0 | -0
Tak po tomhle rozhovoru se těším ještě vic, nezapomenu jak zahrál Vltavu na Open Air Fieldu

12. 06. 2008 | 13:03:22
+0 | -0

smekam

vyborne otazky, vyborne odpovedi

12. 06. 2008 | 11:57:32
+0 | -0

Ano

Jo Toma máme rádi, jeden z těch opravdu "hudebníků" , těším se do Roxy...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika