Narozeniny Roxy pokračují s London Elektricity

Narozeniny Roxy pokračují s London Elektricity

15. 06. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
První narozeninový den s Tomem Middletonem je sice za námi, ale ten druhý, věnovaný příznivcům drumandbassu, nás teprve čeká! Narozeninová BUSH totiž bude v sobotu 21.6. Info o předprodejích a profily hlavní dvojice (Tony Colman a MC Wrec) naleznete v článku.
Narozeninová BUSH totiž bude v sobotu 21.6. hostit pána, který dal světu hned několik zásadních desek, které ovlivnily vývoj tohoto hudebního stylu. Tony Colman aka London Elektricity vystoupí jako hlavní gratulant, a to i přesto, že ke slovu se dostane hlavně jeho dvorní Mc Wrec. Vstupenky lze zakoupit v předprodejích za sympatických 220czk + poplatky (na místě pak za 290czk). Prvních 300 návštěvníků má welcome drink jistý! ;o)

london elektrocity

London Elektricity, Tony Colman

První živé drumandbassové album, to byli London Elektricity v roce 2006 s deskou Live at the Scala. Jako živá kapela vstoupili LE do drumandbassové historie a širokého povědomí, přestože jako band hráli jen v letech 2003 až 2005 (a dokonce ještě v roce 2007 získali v hudebních cenách BBC 1Xtra titul „nejlepší live act“). Jednotlivým členům ubíralo pravidelné živé hraní čas na sólovou kariéru a provoz vyžadoval velké finance, které nemohl jejich otcovský label Hospital dlouhodobě dotovat. Koncertování odpískali, hudebně se ale nerozešli, proto v tracích LE pořád můžete slýchat bývalé členy kapely, např. jazzovou zpěvačku Lianne Carroll nebo MCho Wrece. Značka London Elektricity vznikla už mnohem dřív, v roce 1996 ji založili producenti Tony Colman a Chris Goss. Záhy nato rozjeli vlastní label Hospital, kterému vděčíme za spoustu melodického drumandbassu a takové hvězdy jako jsou High Contrast nebo Nu:Tone.

První album LE z roku 1999 Pull the Plug s ověžujícími vokály vrhlo do tehdejší obecně zamračené a potemnělé tváře drumandbassu světlý paprsek pozitivní atmosféry. Další desky Billion Dollar Gravy s hitovkou Different Drum, Live Gravy a poslední Power Ballads z roku 2005, nechybí ve sbírce žádného milovníka liquid funku, a ti už si nejspíš chystají místo v poličce na další album LE, které má vyjít koncem roku 2008. Chris Goss se v průběhu let produkce vzdal ve prospěch manažerské práce pro label, London Elektricity nabíjí energií posluchače dál, i když už dnes dráty vysokého vedení obsluhuje pouze jeden elektrikář, Tony Colman. Typický najazzlý zvuk LE je přirozeným vyústěním Tonyho dávného zájmu o jazz a funk. Jako klavírista a kytarista měl pro hudbu cit, složil pár orchestrálních skladeb a před setkáním se zlámanými beaty hrál v několika kapelách – new wave skupině Limbs in Action nebo funkovém uskupení IZIT. Dodnes je velkým fandou Pink Floyd, pracovně je ale zcela věrný drumandbassu, doslova se mazlí s jeho rozmanitostí a při svých DJ setech si vychutnává komunikaci s publikem, které se přiučil při hraní v kapele. Hudba je jeho život - raději než u MySpace nebo Facebooku vysedává u svého oblíbeného Cubase SX a začínajícím producentům vzkazuje recept na úspěch: „Moje jediná rada zní: pokud máte tu potřebu a cítíte, že musíte, pak to dělejte. Musíte to mít v krvi. Takhle jednoduché to je. Dnes je situace těžší i jednodušší zároveň, protože tolik lidí má stejné podmínky a přístup k technice. Vždy tu budou lidi, kteří opravdu touží dělat hudbu, a to je posouvá na vyšší úroveň.“

MC Wrec
Nejpilnější, nejvšestrannější, nejnadanější, nejvýraznější... Superlativy, které se lepí na jméno tohoto britského vokalisty, bychom mohli s klidem zaplnit pár řádek. Lepší, než si pročítat chválu na jeho osobu, je ale jít se na něj podívat naživo. Osmadvacetiletý Jon Bailey aka Wrec při svých vystoupeních ukazuje, že je inteligentní MC, kvalitní zpěvák, dobrý tanečník a výborný showman. Mikrofon vzal na party do ruky poprvé v patnácti letech, své hlasové umění trénoval v rytmech house, breakbeatu, reggae, garage, hiphopu i drumandbassu (během svojí nabité kariéry pracoval s hudebními jmény rozličného zaměření jsou Ice T, Afrika Bambaataa, Roots Manuva, Rodney P, Timo Maas, Photek, Goldie nebo High Contrast – to je samozřejmě jen strohý výčet) a právě jeho variabilita je jeho velkou devízou. Ostatně mezi svými inspiracemi uvádí Michaela Jacksona v jedné řadě s Nirvanou nebo Cypress Hill. Už v osmnácti založil hiphopovou skupinu The Pickpockets. Sám si pořádně nepamatuje, kdy narazil na Tonyho Colmana, každopádně Tonymu tenhle MC z jižní Anglie sednul při DJ setech a později z něj udělal frontmana živé formace London Elektricity a rezidentního MCho labelu Hospital (aby toho Wrec neměl málo, maká pochopitelně i pro další labely – Critical a Fat City). Jako speaker se Wrec osvědčil jak v undergroundu na pirátských rádiích, tak v komerci třeba při moderování parties Mtv, na rádiu Kiss FM má vlastní pravidelný pořad.

Tenhle týpek se ale neživí jen hlasem, s kolegou Marcem založili agenturu Mums The Word Management, která podporuje interprety a producenty taneční hudby (třeba downtempo duo The Part Time Heroes), v roce 2006 si k tomu přidali stejnojmenný label. Na něm loni Wrec vydal i svůj autorský track The Great British Moan, ve kterém vyzpíval všechny možné opruzy, které mu přišly na jazyk. Ale jinak je to milý týpek, uvidíte! To, že si zachovává smysl pro humor a zdravý rozum při takovém kvantu práce, tkví v jeho organizačních schopnostech a pečlivém plánování času, aby mu zbylo i nějaké to volno. To pak rád tráví hlavně mimo město, pokud možno s rodinou a vůbec nejlíp u nějakého vítězného zápasu fotbalového Arsenalu.

www.myspace.com/londonelektricity
www.myspace.com/mcwrec
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH - 16. NAROZENINY ROXY

Sobota 21. 6. 2008
Vstup: 220/290 Kč
Vystupují:
London Elektricity & MC Wrec, Ghonzales, Lulu Rulez, Nitropank, Panorama, breakbeat killout: Grove, & Yannick
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

20. 06. 2008 | 14:19:42
+0 | -0

To bude palba

Málem jsem se přerazil, když jsem zjistil, že tady hraje. Už v dubnu jsem vzal nohy na ramená a pádil kupovat. Udali po High contrastovi ten nejlepsi tah. Potom Utah Jazz a zase HC...no jeste bych chtel Nu:tone, to jeho posledni album uz mam docela omlete :))
jAAAn
16. 06. 2008 | 15:41:35
+0 | -0

London Electricity

C U THERE :-)))
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika