FFF nabídne kreativní vizuální koncepci

FFF nabídne kreativní vizuální koncepci

04. 08. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mezinárodní festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest, který se koná v Praze od 25. do 29. srpna, i letos pokračuje v kreativní vizuální image autorek Adély Svobodové a Pauline Kerleroux. Po vizuálních hrátkách na téma „fresh“ oceněných Cenou Ogilvy, motivem digitální chyby, technikou klíčování či loňskou vesmírnou tématikou přicházejí letos autorky s konceptem barevných filtrů.
Pod jemnými vrstvami červené, modré, zelené či fialové barvy, které se prolínají do kompletního barevného spektra, se představují na vizuálech hrdinové filmů z letošního ročníku Fresh Film Festu. Barevné filtry neprobarví jen plakáty, ale i ostatní propagační materiály a festivalové prostory. Dle slov autorek se jedná o pokračování koncepce vizuálů inspirovaných filmovými technikami.

Fresh Film Fest je každoročně otevřen spolupráci s mladými designéry. Stejně jako v minulých letech i letos ceny pro vítěze jednotlivých soutěžních sekcí festivalu navrhli designéři Zdeněk Vacek a Daniel Pošta. Jedná se o mohutné skleněné válce naplněné rozličnými vizuálně zajímavými druhy ovoce a zeleniny – ve válcích tak najdeme například chilli papričky, angrešt, citrony či grep. Zavařené ovoce zůstane v této podobě dlouho „fresh“.

Fresh Film Fest bude již tradičně hostit i speciální vlastní Design shop, který bude po dobu konání festivalu otevřen ve festivalovém centru v Paláci Akropolis, a kde si budou moci návštěvníci festivalu zakoupit kromě festivalových triček, látkových tašek a broží také designové šperky a doplňky od mladých českých designérů, jako je například Zdeněk Vacek či designérské duo Whitefruits. V nabídce Design shopu nebudou chybět také milé drobnosti od Yellowjacketangel, Janji Prokič, Schmucig, Acid design, My square, Weggart a dalších a objeví se zde také tradiční recyklované festivalové tašky z banneroviny, které letos pro Fresh Film Fest exkluzivně navrhla designérka Anna Kozová, držitelka ceny Objev roku na Czech Grand Design 2008 za kolekci chirurgickych nástrojů, které se dle jejího návrhu vyrábějí a používají. Anna Kozová je známá také čilou spoluprácí s manželem, designérem Jerry Kozou.

Součástí vizuálního konceptu Fresh Film Festu je také jeho znělka. Té se letos ujala režisérka Jitka Rudolfová, jež loni debutovala filmem Zoufalci. Pro účely festivalu natočila celkem čtyři typy znělek inspirované tématem „zoufalých hrdinů“, které vizuálně korespondují s grafickou koncepcí festivalu a dramaturgicky zase s tématem letošního Fresh Film Festu, které zní „hrdina“. Ve festivalové znělce se pod různými barevnými filtry objeví Jaroslav Plesl, Václav Neužil, Pavel Šimčík a Radovan Síbrt. Znělku je možné zhlédnout na www.freshfilmfest.net

Mezinárodní festival studentských filmů a debutů Fresh Film Fest se bude konat v Praze od 25. do 29. srpna. Pětidenní filmová přehlídka proběhne v Paláci Akropolis, kinech Aero a Světozor, v Divadle Ponec, pro účely festivalu vybudovaném Letním kině na Parukářce a na Nové scéně Národního divadla. Součástí festivalu bude doprovodný hudební a divadelní program. Více informací na www.freshfilmfest.net

Dodal: Klára Mixová, 4press
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FRESH FILM FEST

Středa 25. 8. 2010 až Neděle 29. 8. 2010
Vstup: 150 - 590 Kč, 69 Kč - jedno představení
Vystupují:
festivalu debutů a studentských filmů
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika