Apparat a Warren Suicide v Roxy

Apparat a Warren Suicide v Roxy

10. 11. 2011  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Apparat sbalil do autobusu svůj band, přihodil berlínské parťáky Warren Suicide a letos již podruhé přijel omrknout naši matičku Prahu. Tentokrát to zaparkoval u Roxy, v jehož útrobách vystřihnul parádní koncert. Po foto reportu vám přinášíme pár řádků a videí z této akce.
Pondělí v Roxy dlouhá léta patří Free Mondays. Tohle pondělí bylo ale jiné. Místo „no name“ kapely si podium rezervovaly dva významné berlínské projekty, a realizovaly další díl conference. A i další věci byly toho večera tak trochu jiné. Nebo prostě jinak.



Čekal jsem od tohoto koncertu spíše méně než více. A odcházel jsem nadšený. Warren Suicide pamatuju jako divochy, co se rozjíždí tak že malém padaj přímo do bicích po pár vteřinách balancování na kotli (na Planet festivalu v Táboře 2008). A v pondělí předvedli mnohem umírněnější show, která punkové úlety naprosto postrádala, byť došlo třeba na vrtačku. Apparatovo poslední album jsem přijímal spíše s rozpaky. A z jeho live provedení jsem byl unesený. Apparata mám zafixovaného jako techno mága, co to s mašinkami umí. A v Roxy si vystačil celou dobu s kytarou. A tak dále…



Přesně tohle, totiž to, že věci jsou jinak než čekáte, dělá z průměrných koncertů ty dokonalé. A tenhle dokonalý byl. Spojení Warren Suicide a Apparat bandu nebylo náhodné. Apparat s Nacktem hojně spolupracuje a pondělní vystoupení toho bylo živým důkazem. Po té co se Nackt vyřádil spolu s Cherie a se smyčcovými hosty, kteří velmi přispěli i na nové album, co by frontman Warren Suicide, usedl za ty samé klávesy a doprovodil svého kolegu Apparata. Aneb týmová spolupráce po berlínsku. Warren Suicide vyšla těsně před koncertem nová deska World Warren III a ta také tvořila základ krátkého set listu. Stejně jako desku, i pražský koncert otevřela skladba We Declare Warren Peace s přehnaně dlouhým nájezdem, ale o to exstatičtějším však koncem. Škoda byla, že atmosféra příliš nebyla. Ne že by jejich vystoupení nechávalo přítomné chladnými, ale že jsou „ti druzí“ patrné bylo.



Možná to bylo tím, že na poslední Apparatovo album The Devil´s Walk jsem si neudělal dost času, anebo tím, že jsem ho poslouchal v nesprávný čas. Třeba mi jen nesedlo, co já vím. Jistý je, že live mají skladby nejen z této desky ohromnou sílu. Přesně tu, kterou na koncertech hledám. Aby mě nakopla a alespoň na čas pročistila hlavu a odnesla mě někam úplně jinam z tohohle zpropadenýho světa. Výbojky na tyčích připomínající protáhlé a štíhle svícny mi k tomu odletu svítily jako nějaká kosmická loď, co se topí v tmavé modři mezi bílými paprsky světel. Krom skladeb nových došlo třeba i na Moderat (song Rusty Nails) a v přídavku na skvělou Black Water. Apparatovi se podařilo dokonale spojit mašinky s akustickými nástroji a vytěžit z nich maximum, co tohle spojení může nabídnout. A když náhodou začalo pokulhávat, přidal k tomu tu a tam zpěv. Decentní a čistý. Bylo to tak přirozené a krásné, že to zcela bez problému přeteklo i přes pověstnou desátou hodinu a stejně to končilo příliš brzy. Jen je škoda, že jsem nebyl před pár měsíci v Arše, kde se Apparatovi údajně jeho vystoupení dvakrát nepovedlo. To porovnání mohlo být zajímavé. Přesto jsem si jistý, že vím, který koncert byl lepší….

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APPARAT BAND LIVE

Pondělí 7. 11. 2011
Vstup: 450/510
Vystupují:
Apparat band, Warren Suicide
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika