Break4Beats: Pětiletka splněna!

Break4Beats: Pětiletka splněna!

03. 01. 2008  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (9)
Na party se nestárne. Je to takové příjemné bezčasí, kdy se rodíte a umíráte tak často, že se smrt stává jen jakousi součástí života. Na párty se nestárne, ale roste. A taky přirůstá. Ke klubu, muzice, lidem. A je nostalgicky úsměvné, že tohle prorůstání trvá už 5 let. Aphrodite, Break, John B, Fresh, Bad Company a spousty známých snoubenců DnB.
Mé snoubení začalo před 4 roky, kdy levelB k lístku na Aphrodita rozdávali i jeho CD. Představuji si, jak asi muselo na mém discmanu a sluchátkách ze stánku tenkrát znít, ale přesto – točilo se do mdlob. V kazeťáku (?!) se začali objevovat jména jako Ed Rush a do té doby zarputilá real rap milovnice přičichla k omamné elektronice. Čas letěl a Brno plnily letáky se zvučnými jmény a neotřelým designem. Stalo se malým svátkem a železnou košilí vyrazit si na B4B. A tak si ji obléknu místo svátečních šatů i 21. prosince 2007 a oddám se lepší společnosti Bad Company.

Z B4B se vlastně než malé svátky stalo spíš velké koupání. Prostory přestaly být nafukovací a těšení se na tanec vystřídaly obavy o místo na slunci Především minulý Fresh dokázal, že parket zdaleka nestačí všem, co skotačí. Ale kdo by si o adventu rád neposkočil…

break 4 beatz

Pot a slzy jsou tedy na seznamu a jde se. Do kroku nám hraje tón smsky. Mampi Swift nepřijede – ani však nestihneme být zklamáni a už je tu zpráva další. Pořadatelé se nenechali zaskočit a servírují hned dvě porce namísto slibovaného zákusku. Optical (!!!) a Bailey. Po Opticalovi lačním už dlouho, tiše plesám.

Po jedenácté večerní konečně dorážíme. Zprávami poseté vstupní dveře potvrzují zvěsti, fotograficky memorujeme line-up a – něco je jinak. Žádné bažiny fanoušků, žádné v očích napsané „Jak se sem chcete vejít?!“ Fronta u šatny je spíš povinná a odbytá posledními prupovídkami. Čau, jde se na věc.

Hrají Bad Company. Jejich šťavnaté vystoupení loni na Harfě bylo doposud jednou z nejatmosféričtějších parties v mém životě, očekávám stáda buvolů v břiše a tekuté kovové linky vibrující mezi ušními bubínky. Chvílemi jsem tohle vnímala, ale většinou mezi nebem a zemí přišlo vystřízlivění a pád na zem. Co si budeme povídat, povětšinou mě srazila mocná pěst Jakesova. Nikdy jsem nebyla zarputilým odpůrcem MCingu, ale když se mikrofon tohohle pána přiblížil k jeho ústům, grrrgh. Ou´jea, kam´on, hejhejte se, tohle je hudba.

break 4 beatz

Být to hotel, pověsila bych si za ucho „Prosím, nerušit.“ Maldini s Vegasem si to rozdávají jako zkušení karbaníci, přihodí tu větší tu menší obnos a myslím, že až na Jakese se neblafuje. Čistý zvuk, vytříbený vkus. Vítězství na obou stranách. Beaty lezoucí po stěnách.

Pan Optical tyhle nezkrocené beaty chytá a přichází jim vládnout pevnou rukou. Oduševnělá tvrdost, nepředvídatelnost, euforie. A matka moudrosti. Opakujeme: The Nine, Messiah. Nicméně opakujeme s nápadem a remixujeme s Noisií. Na parketu se vře a řve. Pod nohama milióny sklenic (ještěže střepy přinášejí štěstí) a místa tak na dvě otočky a trojitý tulup. Kebaby v bistru před Flédou nestačí v rukou tanečníku ani chladnout.

Bailey už se dere do světel reflektorů, když tankují poslední rum. Bohužel, jeho vystoupení si nechám povyprávět místo pohádek o svátcích, protože toho hopsání bylo pro dnešek až až. Skutečně podávám paní v šatně růžový lístek, ale ještě v autobuse mám zpáteční cukání…

Byl to bezoblačný večírek s příjemným překvapením. Tak zase příště, snad v podobném vzruchu.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BREAK4BEATS

Pátek 21. 12. 2007
Vystupují:
Mampi Swift (UK), Bad Company (Maldini a Vegas) a další
Další informace
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
fnop
06. 01. 2008 | 16:27:12
+0 | -0

4 obcese

Ten Optical mě málem stál život:)

Moc velká škoda, že jsi tam nebyla..

A Muzzyho jsem taky neviděla, že by nás pohltila atmoška?.)



Ale nevím proč tenhle díl jsem si neužila jak bych chtěla. Jinak MC pro mě osobně tragedie, jakmile slyšim k´mon a lec gou, tak pádím pryč...
Obcese
04. 01. 2008 | 22:31:20
+0 | -0

Tecz

automaticky opravy se obcas hodi, ale uz jsem si tim parkrat trhla ostudu. Delala jsem rezervaci do rest. Sarah Bernhardt a zcela vazne jsem zadala o veceri v Satan Bernhardt :))
Teczka
04. 01. 2008 | 15:46:33
+0 | -0
Mampi Shift byl asi oblibenej dydzej klubu Automatickych oprav. Klasika.
kuba
04. 01. 2008 | 11:29:34
+0 | -0

:-/

omg to snad ne... tag to s tim opticalem me dostalo :-( na pohode sem slibil ze si ho dam znovu. hmm gdybych to wedel... :/

04. 01. 2008 | 11:10:33
+0 | -0

Teczi

já jsem za těch pět let vynechala pouze dvakrát, jednou kvůli státnicím, podruhé kvůli minulému dílu s Freshem. Jak už jsme si párkrát řekli, Fléda není nafukovací a já bych si ráda party užila. Čekat do tří rána na to, abych si konečně mohla trochu zatancovat mi už vadí dlouho. Asi i to byl důvod proč tentokrát nebylo přecpáno - nikdo z mých blízkých přátel tam taky raději už nešel a takových nás asi bylo už víc. Buď už tak fotrovatím, nebo mi občasný loket, polití pivem nebo popálení cigaretou přestává stát za dobrý dramec live. A chodit na B4B je zdá se pořád krutě v kurzu, soudě podle těch obvyklých davů do toho spousta lidí nejde primárně kvůli muzice.

Ale neuběhne asi dlouhá doba a stejně tam zase naběhnu, protože tahle akce je zkrátka jedinečná a tradice je tradice. Uvidíme.



Ale toho Opticala, hmmmm ZÁVIDÍM :)
ozzby
04. 01. 2008 | 10:38:35
+0 | -0

muzzy

pres vanoce se toho nahromadilo.. postupne uvolnuju :-)
Muzzy
04. 01. 2008 | 10:34:02
+0 | -0
no uz jsem myslel ze se nehodim ani na hnuj :-)
ozzby
04. 01. 2008 | 10:25:57
+0 | -0

Muzzy

Fotky jsou pripraveny na pondeli pane :-) diky
Muzzy
04. 01. 2008 | 10:19:24
+0 | -0
pekne napsane..i zde se potvrzuje ze report je subjektivni zalezitost; ja to videl trochu jinak...a doufam ze ten Mampi "Shift" byl jenom preklep
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika