WWW předskokany Public Enemy

WWW předskokany Public Enemy

28. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kapela WWW zahraje v neděli 31. října v pražském klubu SaSaZu před legendárními Public Enemy. WWW patří ke kultovním formacím naší hudební scény, na počátku devadesátých let, kdy vznikli, se stali jednou z prvních rapových kapel v České republice.
Spoluvytvářeli též základy místního graffiti, breakdancové a turntablistické scény. V pozdějších letech WWW začali pracovat s živými nástroji, kapela působila jako posthiphopový big band. Pozvolna se odklonili od klasické rapové produkce až po industriální mix beatů s experimentální malbou slov. W.W.W. se vrátili na scénu v roce 2006 s debutovým albem Neurobeat díky nově vzniklému nezávislému labelu BiggBoss. Hudba Ondřeje Anděry obsahuje útržky hiphopových postupů a z reality nasnímaných samplů, nervózních industriálních zvuků a znepokojivých elektronických struktur. Zvuky jsou většinou nasnímány z reality nebo digitálně vygenerovány do abstraktního tvaru.

Tvorba WWW v sobě obsahuje prvky hiphopu, ale není na něj vázána, pouze využívá jeho živelnou a rytmickou energii. Vše je zmnoženo a dobroušeno kovovým hlasem zpěvačky Milesy. Koncertně WWW pracují ještě se scratchem a mixy DJ Brainy Thuga, často improvizují pomocí loopovacích zařízení a experimentují se synchronizací s lasery a videoprojekcemi. V roce 2009 vydali druhou desku s názvem Tanec sekyr. Na koncertu 31. října začnou hrát WWW ve 20 hodin, po nich přijdou na řadu Public Enemy. Vstupenky budou k dostání i na místě před koncertem.

www

www.myspace.com/neurobeat

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: PUBLIC ENEMY

Neděle 31. 10. 2010
Vstup: 550 Kč
Vystupují:
Public Enemy, WWW
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika