Modernistický pop od Architecture in Helsinki

Modernistický pop od Architecture in Helsinki

06. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Příští týden vydává australský indie-popový spolek Architecture in Helsinki po dlouhých čtyřech letech svojí čtvrtou řadovou desku \"Moment Bends\". V rámci následného turné se premiérově představí také v Praze - stane se tak o velikonočním pátku, 22. dubna v MeetFactory na letošním Sperm Festivalu.
„Nejlepší osmičlenný hippie umělecký kolektiv, jaký kdy Austrálie vyprodukovala“, napsal o Architecture in Helsinki vlivný internetový portál Pitchfork a měl dozajista pravdu, nebýt toho, že počet členů skupiny se od té doby ustálil na pětce. Modernistický pop od hudebně talentovaných protinožců, kteří se nebojí do svých rozverně nasládlých skladeb zařadit zvonkohru, klarinet, trombón a další na popový outfit nezvyklé nástroje. Do povědomí hudebních novinářů a rychle rostoucí fanouškovské základny se dostali druhou deskou "In Case We Die" (2005), za kterou posbírali výborné ohlasy a hned několik australských hudebních cen ARIA. Následovala nahrávka "Places Like This" (2007) s hity jako "Heart it Races" nebo "Hold Music". Poté se kapela odmlčela až na drobné výjimky, jako např. nahrání vlastní verze skladby Need You Now od spřízněných australanů Cut Copy.

Letos se s velkou parádou vrací - víc přímočará deska "Moment Bends" vychází 11. dubna, jako lákadlo z ní skupina vypustila první singl a videoklip "Contact High". Ihned po vydání vyráží kapela na světové turné, během něj se v české premiéře zastaví také v Praze - v pátek 22. dubna ve smíchovské MeetFactory v rámci pátého ročníku Sperm Festivalu.



www.architectureinhelsinki.com
www.sperm.cz

Dodal: Michal Brenner
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPERM FESTIVAL

Pátek 22. 4. 2011 až Neděle 24. 4. 2011
Vstup: pátek 290/390 sobota 290/390 neděle zdarma
Vystupují:
Architecture in Helsinki, The Russian Futurists, Erotikon + Forma, James Holden, Brandt Brauer Frick, Mathias Kaden, Monkey Maffia, Kate Wax & Band, Martyn, Pjoni & Ink Midget, Napszyklat, Stroon a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SPERM FESTIVAL, 22. - 24.4. MeetFactory
2x weekend pass, 2x CD Architecture in Helsinki
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika