Dj Murphy: Brazilci mají rytmus v krvi!

Dj Murphy: Brazilci mají rytmus v krvi!

08. 11. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Apokalypsa The Bells přivítá na Brněnském výstavišti kromě dalších hvězd také hosta až z brazilského Sao Paula – energického ďábla za gramofony, kterým je dj Murphy. Tento exhibicionista proslul svou show, během které například promění gramofon v kytaru nebo předvádí excelentní mixy zády k djskému pultu. Poznejte z rozhovoru, s kým budete mít tu čest.
Ahoj Murphy, jak se daří a co právě děláš?
Ahoj, daří se skvěle, díky! Právě teď mi nejvíc času zabírá producentská práce ve studiu. Trávím v něm teď tolik času, že beru každé hraní jako vítanou změnu. Zatím ale nemůžu prozradit nic víc, než že to bude opravdu pecka! Sledujte můj MySpace :-).

Jsi už mnoho let profesionálním DJem, jak to vše u tebe začalo?
Haha, tak to už bude pomalu problém si vzpomenout! Myslím, že to bylo hned na začátku devadesátých let, to u nás začínal frčet acid house. Zároveň jsem vyrůstal na hip-hopu. Vím, že někde byly tyhle scény dost oddělené, ale já to bral jako jedno. Vinylové desky a na nich beat, jednou rychlejší, jednou pomalejší. Právě to “sahání na rytmus” mi asi učarovalo nejvíc.

Apokalypsu berou lidé v Česku jako svátek techno music. Proč sis vybral právě techno?
Říká se, že Brazilci mají rytmus v krvi a myslím, že je na tom hodně pravdy. V mém případě byl od house už jen malý krůček k technu. Tento styl přesně vyjadřuje, jak to cítím: Musí to být divoké a musí v tom být energie, prostě pořádná porce šťávy. Tak to mám rád, proč tomu tak je, po tom nepátrám. Asi že jsem z Brazílie? ;-).



V Česku jsi už hrál, lidé tě znají z Apokalypsy ještě s Christianem Fischerem. Plánujete ještě další spolupráci?

Éra mé spolupráce s Christianem a naše duo Deckmonsters už jsou minulostí. Užili jsme si pěkných pár mejdanů a vyřádili se dosyta – tam samozřejmě patří i event Apokalypsa, který si ještě teď pořád matně vybavuju, i když už je to pár let. Oba jsme postupem času přišli na to, že chceme každý směřovat jinam a rozhodně jsme dál kamarádi. Já osobně mám rád změnu, takže i tohle jsem přivítal.

Pak se nemůžu nezeptat, co od tebe můžeme čekat ve tvém sólovém setu?
Nadupaný beat a pořádně energické a funky basy. Tohle se u mě nikdy nezmění. Myslím, že vím, jak to u vás máte rádi!

murphy

Jsi znám tím, že svá vystoupení měníš v šílenou show, kde bereš inspiraci pro své vyhlášené kreace?

Haha, vidím, že tohle jde pořád se mnou. Když jsem v polovině devadesátých let hrával hip-hop, patřily podobné finty k základní výbavě DJs. Držet beat a mixovat pecky je jen polovina umění, jak udržet publikum ve varu. Lidi dostává, když DJ nemá žádný respekt z techniky před sebou a předvádí ty nejšílenější kousky, aby pobavil. Vzájemně jsme se hecovali, kdo vymyslí větší kravinu a už mi to asi zůstalo. Když vidím, že je atmosféra, neudržím se!

Chris Liebing o Tobě jednou prohlásil, že bys mohl učit většinu DJs hrát...
Ano, Chris je veselá kopa, nevím co víc bych k tomu mohl dodat!

A jak se s odstupem času díváš na všechna ta klání, ve kterých jsi zvítězil nebo se dobře umístil, pomohly ti v kariéře?
Jsem jednoduše vděčný. Zároveň to beru jako závazek, nezklamat příště, být ještě lepší. Před pěti lety mě zvolili nejlepším DJem Brazílie – tohle jsem tehdy bral s rezervou a i teď si říkám, že štěstí v podobných soutěžích hraje dost velkou roli. Naše země má plno dalších výborných reprezentantů. A já si vážím všech lidí, které dokážu pobavit.

Díky za rozhovor!

Já taktéž děkuji, těšte se!

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA THE BELLS

Pátek 19. 11. 2010
Vstup: 399,- do 30.6., od 1.7. 499,- / VIP 999,-
Vystupují:
Jeff Mills, Steve Rachmad, Cristian Varela, Viper XXL, The Advent live & Industrialyzer live, DJ Murphy, Spiriakos & Steen, Pascal Kleiman, VJ Kyle Lyons, Fernanda Martins, Misa Salacova
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika