FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Shotgun oznamuje letošní program

Shotgun oznamuje letošní program
04. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Určitě si vzpomínáte na tu vlnu nadšení po Shotgunu 2006. Ze všech stran zněly hlasy uznání za vykonanou práci na festivalu, který v naší zemi při zohlednění ceny vstupného, neokoukaného a zároveň nabitého lineupu a nepopsatelné atmosféry neměl obdoby.
Birminghamem prošpikovaná techno stage, Noisia drtící fandy DnB a pohodová podia s house a minimal music, to vše dalo základ koncepci pro další ročníky. Po odchodu Cosmic Tripu z Teplic zůstává Shotgun jedinou oslavou elektronické hudby pod širým letním severočeským nebem a byl si toho při sestavování lineupu vědom. Pro letošní ročník jsou připravena tři podia, rovnocenné Techno/Minimal/Koncert a DNB scény plus relaxační Chill Out stan. I letos od Shotgunu čekejte pořádnou dávku hudební progrese, kdy se vám z každého stylu představí jména, při jejichž výběru na plné čáře zvítězila umělecká hodnota nad uměle vyhoněným PR. Shotgun je zpět, silnější než kdy předtím!

shotgun

Techno/Minimal/Koncertní stage
bude v pátek patřit hned několika stylům, které tak porůznu poletují kolem škatulek minimal, house, electro nebo dubstep. Vaše první kroky po festivalovém areálu doprovodí minimalový warm up v podání nejpovolanějších, Klika boys Subsist & Ala. V dalším průběhu budou následovat electro/breakz/dubstepoví Machine Funck, koncerty fenomenálního showmana Ventolina a možná největšího současného koncertního pokladu naší republiky jménem Midi Lidi. Zbytek večera je vyhrazen milovníkům nekonečného repetitivního beatu, atmosférických nálad, dubových spodků a mikrosamplingu. Z americké Philadelphie přijede prezentovat zvuk labelu Foundsound liveact Someone Else! Velkou ctí je nám na našem festivalu představit výborného DJe a producenta z labelu Moon Harbour Daniela Stefanika! Hned tři jeho krajané se schovávají pod názvem projektu Dreikommanull, rádi vás seznámí, co to znamená, mít na jednom místě, v jeden čas, zapojené tři laptopy. Čas do východu slunce a určitě i nějakou dobu poté budou mít na starosti DJs Mooris a Click Joe.

clipz

Noc sobotní se pak už nese v klasickém duchu tvrdšího techna s mnoha highlights v programu. Po delší době se v Česku představí živák birminghamského Petera Suttona, kterého najdete na mnoha deskách labelu Downwards pod nickem Female! Temperament Pyrenejského poloostrova budou reprezentovat Španělé Valentín Corujo a Héctor Sandoval aka Exium live! Tyto dva liveacty budete mít možnost porovnat se špičkou českých producentů – Elektrabel a Cyp! Z DJs se představí to nejlepší ze severomoravského regionu - Spyro, Daho & Ginger, Tomig a Subgate.

DNB stage

byla na posledním ročníku Shotgunu místem, kde to vařilo možná úplně nejvíc. Premiéra projektu Noisia v České republice přilákala pořádný dav fanoušků, proto nechceme zůstat pozadu ani letos. V pátek si svou severočeskou premiéru odbyde bristolský tahoun labelu Fullcycle, pankáč Clipz! Času před a po něm se zhostí například zástupci bookingu Shadowbox – za léty prověřenou kvalitu Koogi a za akční nastupující generaci Anakin, podpořeni talentovaným producentem Brooklynem a dvojicí Czervas, Skuban.

noisia

Sobota pak zažije návrat ve velkém stylu, místo činu svým nekompromisním setem po dvou letech znovu ohledá Noisia! Tolik vzpomínky. Novou krev budou prezentovat pro mnohé talent roku Apex ! K tomu si připočtěte koncert domácí jedničky Sayka, back2back Pixieho se Sukim, Arka s Kianydem z Dvojky.Trojky nebo domácích Peeta s Mooverem plus sety Soldika a Kopeczka. Výsledek je jasný, po takovém víkendu bude těžké, postavit se na vlastní nohy.

Chill Out stage
Pro vaše pohodlí pak bude sloužit chilloutový stan, v pátek pod taktovkou pražské brokenbeatové party Eclectica (Stanzim, Blue, Tall), pod jednou střechou s nadějným dubstepovým producentem jménem Ans a místním králem pohodové hudby Milkym. Sobota ukojí ty, kterým by nestačila nálož minimalu z předchozího dne. Vystoupí venezuelsko-německá DJane GG, v doprovodu liveactu Insect Elektrika a semi-live projektu Carl.Exe. Ping-pong kosmického disca a house si střihnou Diome a Face a za domácí region náladu deep-breakovým setem dokreslí Jeny.

Více informací o vystupujících, stejně jako praktické záležitosti kolem festivalu očekávejte v dalších tiskových zprávách, už teď se ale těšte na první zářijový víkend!

www.shotgunfestival.cz
SHOTGUN EURO

SHOTGUN EURO

Pátek 5. 9. 2008 až Sobota 6. 9. 2008
Předprodej: 250 Kč jednodenní, 400 Kč dvoudenní
Vystupují:
live: Exium (ESP), Female (UK), Someone Else (USA), Midi Lidi, Elektrabel, Ventolin, Cyp, Sayko, Insect Elektrika. DJs: Noisia (NL), Daniel Stefanik (DE), Clipz (UK), Apex (UK), Dreikommanull (DE), Djane GG (DE), Daho & Ginger, Spyro, Koogi, Anakin, Suki & Pixie, Brooklyn, Ark & Kyanid, Diome & Face, Peet & Moover, Mooris, Machine Funck, Ans, Click Joe, Kopeczek, Skuban, Jeny, Milky, Blue, Tall, Stanzim, Carl.Exe, Subsist & Ala, Tomig, Subgate, Soldik, Czervas
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |