FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Daho & Ginger: Poslední Murder boys na scéně

Daho & Ginger: Poslední Murder boys na scéně
17. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na Shotgunu jsou jako doma a představit si bez nich tenhle festival snad ani nejde. Při těšení se na jejich zářijový hudební proslov si nenechte ujít několik otázek, které jim pořadatelé položili. Zjistíte, na koho se těší oni dva, jestli se přejmenují nebo jestli ze severu Čech přiletí další přesné Fuck Off na to správné místo české taneční scény.

Ahoj kluci! Co jste dělali vloni na začátku září, když nebyl Shotgun?

Ginger: Ahoj. Víš že už ani nevím? Nejspíš jsem se flákal jako obvykle.

Daho: Zdar, no já to vím přesně! Trápil jsem se doma v posteli se zápalem plic, takže nic moc :(

Předpokládám, že techno část lineupu vám bude asi hodně vyhovovat. Máte v programu letošního ročníku ještě nějaké favority?
Ginger: Popravdě. Line up jsem ještě ani neviděl. Jenom se k mně dostalo nějaký info ze zákulisí a to mi stačí. O tom dalším se nechám rád překvapit – bude to tak lepší a jako vždy budu spoléhat na to, že SHOTGUN bude fajn mejdlo.

Daho: Máš pravdu, že někteří účinkující jsou přesně naše krevní skupina. Především Peter Sutton aka Female. Osobně se pak hodně těším na Daniela Stefanika. Zažil jsem ho na akci v Lipsku s Jeff Millsem a byl naprosto úžasnej a ten večer snad i originálnější, než sám Mills! Je to současný DJ s velmi vytříbeným vkusem. Taky mě zajímá Noisia. Byl bych rád, kdyby předvedli něco neobvyklého, třeba pár techno/break tracků. Těším se ale vlastně na všechny kamarády, co tam budou hrát.

Daho & Ginger

Jste známí nejen jako šiřitelé neotřelé elektronické hudby, ale často také svými výroky v médiích. Pokud použiju nadsázku, občas mi Davidovy glosy připomínají politické komentáře Miloše Zemana z chaty kdesi na Vysočině :-) Je ale pravda, že takové řeči občas naše scéna potřebuje, aby se moc neusadila, nespokojila sama se sebou a trochu se provětrala účinnou diskuzí. Máte pro nás nějaké další téma k zamyšlení?
Ginger: Tak tohle asi nechám zodpovědět pouze Daha, tedy „důchodce“ z Jablonce. Sebe nechám zaperlit někde jinde.

Daho: Tak nevím, jestli se mám popadnout smíchy za břicho, nebo bejt uraženej? : ) Ony to nejsou glosy, co ze mě občas nečekaně vypadne. Říká se upřímnost nade vše, ne? Ano, ostatní se tomu pak smějou, ale jen když o tom se mnou mluví.. A proč ? Protože třeba v jádru s mým názorem souhlasí ale nedokážou ho říci stejně nahlas, aby si u někoho náhodou neuškodili. No a já na to seru . ) Další téma? To nejde takhle na požádání : ))) To si musíte počkat, třeba zase něco časem vykouzlím :)

Jak vlastně teď vypadá vaše vystoupení přímo na podiu? Značka Daho&Ginger byla vždy spojena se čtyřmi gramofony a dvěma mixpulty. Ubylo nebo naopak přibylo něco na stole?  Ginger: Jediné co „mě u mě“ napadá, jsou kila na mém břichu a samozřejmě léta! Kolega je na tom ale jinak, viz jeho odpověd.
 
Daho: Pokud vystupujeme ve společném setu, snažíme se vždy o 4 decks and 2 mixes show. Na stole přibyl notebook a zvukovka Audio 8 DJ od Native instruments. Hrajeme ze systému Traktor Scratch, což je zdokonalený Final Scratch. Skýtá to obrovskou výhodu mít s sebou šílené množství hudby a tak neomezeně improvizovat. No a mě vypadly tři poslední vlasy, takže už jsem totál plešounek :) 
 
Nedávno mě napadlo, jestli jste někdy nepřemýšleli o názvu, který by ono zmiňované Daho&Ginger nahradil. Dagi Djs, Dagi Bros. :-D Ne?
Ginger: Ne, tak to fakt nikdy :-) Dobrej nápad. Jediné co jsme občas měnili, tak byla show Hrdzavý a Škaredý, která byla tak trochu jiná než standartní D+G, okořeněná o MC Škaredý (Občas tekla i krev, takže to fakt byla show)
 
Daho: Nemyslím, že by bylo potřeba něco měnit. Ale někdy si říkám, že by jsme mohli založit další taneční projekt. Sehnat dvě kypré černošky, mikrofony a pořvávat nadávky. Třeba by nás tak mladí zase přijali a pochopili.... 
 
Co vlastně můžeme čekat od vašeho vystoupení? Hodláte bořit těžkým industrialem, pracovat i s náročnější elektronikou nebo všechno dohromady?
Ginger: Tohle nikdy nevíme ani ve chvíli kdy už stojíme na pódiu, takže to těžko můžeme vědět pár měsíců dopředu. Vždy ale máme něco co zahrát chceme, bohužel ne vždy se podaří to do setu „přilepit“. Záleží na okolnostech. Doufám, že tady to půjde.
 
Daho: V poslední době se alespoň já snažím, aby naše sety byly hodně taneční. Taky velmi rád experimentuju, ale pokud to nebaví lidi, je něco špatně. Tak se občas stane, že když Ginger sklouzne do nějakých zdlouhavých a zadumaných věcí, že do něj hned šťouchám loktem, ať se koukne na parket.. Ale tak to musí bejt a u nás to tak vždycky bylo. Vzájemě se vyvažujeme. 
 
Na závěr poprosím o tip na nějakou aktuální hudební lahůdku. Co vám v těchto dnech dokresluje atmosféru v shopu?
Ginger: Dave Gahan – Hourglass original/remixes
 
Daho: Karel Svoboda / Hudba z filmů a televizních seriálů - Návštěvníci a Létající Čestmír.
 
Díky za milé povídání a v září naviděnou!
Ginger: Sorry za stručné odpovědi – jsem morous a s tím už nic asi neudělám :(
 
Daho: My díky, že jste si vzpomněli. Těšíme se na září. Snad kluci vykouzlej nějaký příjemný mikroklima : )) a Shotgun bude parádní mejdan, jako vždycky!
SHOTGUN EURO

SHOTGUN EURO

Pátek 5. 9. 2008 až Sobota 6. 9. 2008
Předprodej: 250 Kč jednodenní, 400 Kč dvoudenní
Vystupují:
live: Exium (ESP), Female (UK), Someone Else (USA), Midi Lidi, Elektrabel, Ventolin, Cyp, Sayko, Insect Elektrika. DJs: Noisia (NL), Daniel Stefanik (DE), Clipz (UK), Apex (UK), Dreikommanull (DE), Djane GG (DE), Daho & Ginger, Spyro, Koogi, Anakin, Suki & Pixie, Brooklyn, Ark & Kyanid, Diome & Face, Peet & Moover, Mooris, Machine Funck, Ans, Click Joe, Kopeczek, Skuban, Jeny, Milky, Blue, Tall, Stanzim, Carl.Exe, Subsist & Ala, Tomig, Subgate, Soldik, Czervas
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |