FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Blue & Tall: Více než neposedné beaty

Blue & Tall: Více než neposedné beaty
19. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) DJskými dvojicemi se to na letošním Shotgunu jen hemží a jednu z nich neminete ani v chilloutovém stanu, kde si vás v pátek do parády vezmou Blue a Tall. Podle vlastních slov téhle dvojky stojící za futurejazzovým večírkem Eclectica, se s nimi při jejich setu pod jednou střechou setkáte třeba také s Milesem Davisem nebo africkými tanečníky.
Na poslední Eclectice (vaší rezidentní noci) byl Moonstarr z Kanady. Čerstvé dojmy prosím :o)

Tall
: Myslím, že nebudu mluvit jen za sebe, ale shodneme se oba. Podle mě šlo o jednu z nejlepších Eclectic. Spoustu skvělé hudby a obrovské hudební charisma našeho hosta smíchané dohromady nemohlo nefungovat.

Blue: Naprosté nadšení! Akci jsme si užili my, protože Moonstarr předvedl svou specifickou produkci. Hodně silný rozlámaný groove s jazzovými samply a rytmickými vyhrávkami. Užili si ho i lidé, kterých bylo dost a skákali do rána a v neposlední řadě si to užil i Kevin, který nakonec poznamenal, že není tolik míst, kde se nemusí dělat žádné hudební kompromisy tak, jako na naší brokenbeatové a future-jazzové klubovce.

Jak vůbec Eclectica v globálu? Stále večírek pro ty, kdo chtějí hledat a nachází, sem tam nějaká lahůdka pro fajnšmekry? Určitě už je i příležitost k bilancování, kdo z hostů vám dodnes zůstal zapsán v paměti?

Blue: To je opravdu na dlouho. Ve zkratce: Ano, máš pravdu, Eclectica byla, je a bude nocí pro hudební badatele a ne nocí zdvižených rukou a pískotu. Kdo se ale otevře, snadno ucítí, že kombinace poskakujících neposedných beatů, elektroniky a moderních forem jazzu je vlastně taneční. Z hostů to nejvíc rozjížděl (již podruhé) Moonstarr, backstage-historkami se zapsal Inverse Cinematics, svou sofistikovaností holanďan O.Boogie, ale i všichni ostatní přivezli kromě inspirativní hudby i spoustu energie pro nás všechny!

Tall: Svým způsobem každý z hostů byl výjimečný, proto jsme je také zvali, ve většině případů se potvrdilo, že u těchto lidí je na prvním místě dobrá hudba! Ta zůstává také základem celého konceptu a vzhledem k tomu, že Eclectice nikdy nešlo o vydělávání peněz, ale pouze o prezentování hudby, tak se vlastně nic zásadního nemění.

tall

Na Shotgunu s vámi bude za Eclectica crew mixovat ještě DJ Stanzim a společně tak opanujete podstatnou část pátečního večera v chilloutu. Napište sem pro ty, kteří třeba přesně netuší, co od vás čekat, jaký zvuk Eclectica prezentuje.

Tall:Bylo by asi docela složité popisovat všechny ty škatulky, styly a podstyly, které hrajeme a kombinujeme. Zkráceně by se dalo říci, že návštěvníky čeká průřez zajímavou a neoposlouchanou muzikou kombinující současné postupy v oblastech moderního jazzu, abstraktních beatů a future soulu. Ale jako návnadu doporučuji poslechnout nedělní pořad DJ Blua Drop Out na Radiu Wave. (neděle 22:00)

Blue: Vezmi tlupu afrických domorodců a pusť je s nějakým studiovým inženýrem k elektronickému equipmentu a nabídni jim jeho možnosti. Nech je tam týden. Pak popros Milese Davise, jestli by si s nimi tam z hůry nezajamoval. Nakonec to nech smíchat někým, kdo rozumí urban beats. Výsledek? Na škatulce bývá obvykle napsáno brokenbeat, future jazz nebo afrostep.

Vaše BPM je trochu odlišné od zbytku festivalového programu. Přesto, těšíte se na nějaké vystoupení na letošním Shotgunu?

Tall: Abych pravdu řekl, ještě jsem program ani lineup podrobně nezkoumal, tak se rád nechám překvapit. Poslední dobou mě spíš zaujme nějaký domácí zapálený nováček než velká zahraniční hvězda.

Blue: Počkej, počkej, počkej! Jak odlišný. Pravda, někdy dáváme třeba 90 BPM, ale většina naší produkce je kolem 130 BPM a to už není zrovna funus! Jasně, moc se těším na Elektrabel, Female, Brooklyna a ehm,… prý se dá docela poslouchat i ten Click Joe ;-)))

Letošní ročník bude hodně o DJských versusech. Nejste první, koho se na to ptám – proběhlo vám někdy hlavou, spojit jména Blue a Tall pod jeden název?

Blue: Hrajeme už téměř deset let nepřetržity back 2 back set. Oba říkáme totéž, ale každý saháme po trochu odlišném zvuku. Uvnitř cítím, že to funguje, ostatní je už na lidech. Jeden název? Zastřešující je hlavička Eclectica, obvykle herajeme pod Eclectica DJs my dva. (Ostatní kluky z party tímto zdravím, máte u mě minerálku!)

blue

Tall: Možná jsme se o tom jednou bavili, ale byla to spíš vtipná slovní hříčka po shlédnutí jednoho dílu Monthy Pythonova Létajícího Cirkusu, než nějaký konkrétní záměr. i když by se dalo říci, že společně ještě s dalšími DJs fungujeme právě pod hlavičkou Eclectica.

Nemine vás ani otázka na aktuální favorizovanou nahrávku. Jaké album, singl nebo třeba i DJset vám v poslední době udělal radost?

Blue: Pár jmen do notýsku, prosím a červenou fixou! Altered Natives, Surra, Arch_Typ, IG Culture, Rednose Distrikt, Cyberworks, Afrikan Sciences, Karizma, Jonny Miller, Flying Lotus …

Tall: Těch věcí je docela dost, ale u mě si pomyslné první místo získalo Album IG Culture presents Zen Badizm. Vyšlo pouze na japonském labelu Freedom School, ale díky internetu je dostupné i pro nás ostatní.

Oba máte rádi přírodu a procházky v ní. Máte nějaký tip na zajímavě strávený den v našich končinách?

Tall: To asi hodně záleží na každém z nás co má nejraději. Ale než vyrazíte někam daleko za „exotikou“ vyražte si třeba někdy na svítání do hor u nás v Čechách, třeba vás to překvapí...

Blue: Jde jen o to naladit mozek na jiný vjemy a pak už je jedno, jestli je to Šumava, Tatry nebo Divoká Šárka. Když na to není člověk připraven, nedá mu to víc než školní výlet. Když se ale zastaví a nadechne, pochopí, že náš skutečný svět není ve městech, kde se rodíme ani v našem sociálním systému. Jiný úhel na všechno – doporučují 4 z 5ti brokenbeat producentů (víc jich tu ani není) ;o)


play Stahujte speciální vydání pořadu DROP OUT, kde Blue s Tallem v TOP40 hodnotí hudební rok 2007.

SHOTGUN EURO

SHOTGUN EURO

Pátek 5. 9. 2008 až Sobota 6. 9. 2008
Předprodej: 250 Kč jednodenní, 400 Kč dvoudenní
Vystupují:
live: Exium (ESP), Female (UK), Someone Else (USA), Midi Lidi, Elektrabel, Ventolin, Cyp, Sayko, Insect Elektrika. DJs: Noisia (NL), Daniel Stefanik (DE), Clipz (UK), Apex (UK), Dreikommanull (DE), Djane GG (DE), Daho & Ginger, Spyro, Koogi, Anakin, Suki & Pixie, Brooklyn, Ark & Kyanid, Diome & Face, Peet & Moover, Mooris, Machine Funck, Ans, Click Joe, Kopeczek, Skuban, Jeny, Milky, Blue, Tall, Stanzim, Carl.Exe, Subsist & Ala, Tomig, Subgate, Soldik, Czervas
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |