Krmítko pro (d)uši: Toro y Moi - What for?

Krmítko pro (d)uši: Toro y Moi - What for?

01. 01. 2023  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (1)
Tak jo. Je to diametrálně odlišné, než co jsme očekávali. Z původního Tora nezbylo vůbec nic. To, co nám Toro y Moi v roce 2015 naservíroval, je téměř čistý indie rock, vážení. Já jsem deskou překvapená a pokládám ji za celkem zdařilou. Ne tak už mé okolí, ale to se prostě občas stane, že prudké změny nedělají lidem dobře.
Toro y Moi // What for?
Carpark Records // 2015
Recenze: Vendula Říhová

Tracklist:
What You Want
Buffalo
The Flight
Empty Nesters
Ratcliff
Lilly
Spell It Out
Half Dome
Run Baby Run
Yeah Right

What for? Foto: Pavel Kašík

Uznávám, zní to trochu jako bílý punk-rock ze střední školy. A jistě je v mém hodnocení určitá dávka sentimentu, když ji hodnotím relativně vysoko. Zmizel R’n’B feeling, ubylo syntezátorů, které nahradily kytary, ta tam je elektronika. Jakoby starý Tore y Moi prošel náročnou transformací své osobnosti. What for?

I když Buffalo je svou atmosférou pomyslným mostem k předchozí desce, zbytek desky už tak funky není. To se potvrdí zanedlouho rockovými písněmi Empty Nesters a Run Baby Run, které jsou vážně trochu infantilní. Pak je tady ještě What You Want, ve které mi poctivými rockovými aranžemi připomíná Lennyho Krawitze.
 

Kritici desce vytýkají, že se na tomto albu nesetkal autor hudby s autorem texu. Ačkoliv se jedná v obou případech o Chaze Bundicka, rozpolcenost je charakteristickým elementem alba. Celkem vzato je deska povedená, ale nevyvážená. Možná potřebovala větší progres, skutečný jednotící prvek nebo zkrátka jen o trochu více času. Neuzrála.

Hodnocení:
Jakub: 6/10
Vendula: 7/10
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KRMÍTKO PRO (D)UŠI

Pondělí 8. 4. 2019
Vystupují:
Novinář Martin, DJ Iob aka Eib (Marek), Majitel obchodu Jakub, redaktorka Vendula
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

26. 03. 2024 | 10:28:50
+1 | -0

Study abroad consultancy

Our study abroad consultancy provides expert guidance to students seeking to pursue education overseas. From choosing the right destination to assisting with application processes, we ensure a smooth transition into international academia.

Click here to more information: https://edysor.in/
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika