Zoomujeme na Vitalica

Zoomujeme na Vitalica

24. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pascal Arbez alias Vitalic je skutečně nepřehlédnutelná osobnost, která na taneční scéně, dá se říct – utváří dějiny. Svým nesporným talentem, profesionalitou a nezapomenutelnými výkony na vystoupeních po celém světe jednoznačně dokazuje, že je právem označován za jednu z nejzásadnějších postav nejen elektra, ale taneční hudby vůbec.
Mnozí lidé měli dlouho za to, že Vitalic je původem z Ukrajiny, kde se narodil v tradiční místní rodině. Avšak nespokojen s místními poměry brzy odešel do Berlína, kde se živil různě – podle některých médií dokonce i prostitucí. Ale jak už se říká, není dobré věřit všemu, co se napíše a tak i tato fakta se brzy ukázala jako mylná. I když – i na těchto nepravdivých informacích o své osobě má Vitalic nemalý podíl. Tento člověk se totiž kromě vytříbeného citu pro hudbu projevuje i jinak, na taneční scéně se pohybuje s pověstnou francouzskou elegancí - zahrává si s médii, která o svém původu vždy tak trochu úmyslně mystifikoval. Ano, už asi sami víte, že Vitalic je skutečně Francouz a všechny ty spojitosti s Ukrajinou a ruštinou vůbec, jsou jen předmětem jeho vlastní fantazie. Každopádně, Francouz Vitalic k Rusku blízko má – už i jeho předchozí pseudonym, Dima, mluví jasně.

Pascal Arbez – Nicolas také často mluví o Vitalicovi ve třetí osobě a u zpráv o jeho životě si nikdy nemůžete být jistí, zda-li jsou pravdivé, nebo ne. Co se totiž týká charakterizace jeho osobnosti, jedná se o introvertního, seriózního a uvědomělého muže, který hraní bere víceméně jako přechod do jiné, otevřenější osoby, která „má dovoleno“ užít si každou akci.

Naopak během týdne se Vitalic zabývá hlavně produkcí a chodem svého labelu Citizen records. Jak sám říká: „Vedu úplně běžný a normální život, přes týden chodím do práce, jako každý jiný – je to to samé, jako bych pracoval třeba ve společnosti Siemens nebo u British Airways.“

Pascal však sám sebe považuje za člověka, jehož hlavní pracovní i životní náplní je hlavně produkce. Jeho první vlastní „kousky“ spatřily světlo světa někdy mezi roky 1996 – 1997, kdy Pascal ještě produkoval pod svým dřívějším nickem Dima. O pár let později pak vychází na labelu Kobayashi deska „Everything Is OK“ už podepsaná pseudonymem Vitalic.

Důležitým momentem ve Vitalicově kariéře bylo seznámení se s další významnou osobou elektra – Michelem Amatem alias The Hackerem. Michel poslal do labelu International DeeJay Gigolo, který patří mnichovskému Hellovi, několik Vitalicových tracků a první velký úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V roce 2001 zde vychází „Poney EP“, deska o bolesti poníků v zábavních parcích. Tyto celkem 4 úžasné elektrotracky si okamžitě oblíbili další osobnosti, často ji hráli třeba Aphex Twin, Richie Hawtin, Erol Alkan, Laurent Garnier nebo 2 Many DJs.

vitalic

V roce 2005 pak následuje jeho debutové album „OK Cowboy“, které obsahuje další důležité tracky Vitalicovi kariéry – vyzdvihnout určitě musíme tři – „My Friend Dario“, „La Rock 01“ a „You Prefer Cocain“.

Vitalic má za sebou také celou řadu remixů – jeho jméno je podepsané za remaky tracků pro Daft Punk, zpěvačku Björk, norské duo Röyksopp, Mobyho, nebo Bassement Jaxx.

Vitalic umí své fanoušky dostat do skutečného varu, neboť jeho naprosto specifický a charakteristický sound z něj dělá „mistra svého oboru“, kterým je, dle jeho vlastních slov, elektrizující techno. Tento doslova magický DJ a producent vám na Apokalypse nabídne tak trochu jinou hudební realitu a my pevně věříme, že ji přijmete za svoji.

www.vitalic.org
www.citizen-records.com
www.vitalic.info
www.myspace.com/vitalicofficial

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA VIRTUAL REALITY

Pátek 20. 2. 2009
Vstup: Předprodej za 449 Kč
Vystupují:
Vitalic, Ben Sims, Ade Fenton, CJ Bolland & MC Screen, Tetrapak aka Boris S & Arkus P, Acid Flux, Laydee Jane, Michal Poliak, Dan Cooley, Jeaniss, Efendy, Alexx Van Den Berg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika