CJ Bolland: 1000 shitů a 10 dobrých tracků

CJ Bolland: 1000 shitů a 10 dobrých tracků

17. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Christian Jay Bolland si svou slávu v Čechách získal v roce 1998 na druhém Summer Of Love. Od té doby tu byl již několikrát a vždy se jednalo o skvělou techno  jízdu. Do České republiky se vrací tento pátek na Apokalypsu. Máme pro vás rozhovor.
Zdravím CJi. Tento týden budeš hrát opět v České republice a pro tebe to rozhodně není poprvé. Co říkáš českému publiku, akcím, atmosféře? A co se ti jako první vybaví, když se řekne Česko?
Hrál jsem u vás už opravdu mnohokrát a přesto se vždycky hodně těším na každé další hraní, protože české publikum je velmi vnímavé.

Na Apokalypse Virtual reality vystoupíš spolu s MC Screenem. Jak často vystupujete společně?
Vystupujeme spolu už od roku 1995 a od té doby to už bylo opravdu hodně vystoupení…

U nás v Čechách jsi naposledy s MC Screenem vystoupil myslím na Summer Of Love. Změnila se od té doby nějak hudba, kterou hraješ?

Můj sound byl vždycky dost eklektický a stále je. Už dávno nehraju příliš tvrdé techno, tedy pokud se nejedná o nějakou hodně hard techno party.

cj bolland

Připravujete se s MC Screenem na svá vystoupení? Ví dopředu, jaké desky budeš hrát?
Djské sety si nepřipravujeme, pouze naše koncertní vystoupení. Ale neboj, MC Screen zná velmi dobře to, co hraju jako DJ.

Je vaše show také o improvizaci?
Jediné, co jsem si jistý je, že mám v record boxu ty správné desky. Všechno ostatní je jen a pouze improvizace.

Tvoje jméno bylo jedno z prvních, které se stalo slavným na samém počátku taneční scény. Jak dlouho už hraješ a jaký rozdíl vidíš mezi scénou tehdy a dnes?
Hrát jsem začal na konci osmdesátých let, takže hraju už 20 let. Celkově je stále taneční scéna velmi mladá, ale stále živá a vibrující.

V současnosti je většina produkce už pouze digitální, je snadné stáhnout si nový track z internetu. Jak vnímáš tuhle změnu v produkci? Hraješ stále ještě z vinylů?
Už jsem zapomněl na klasické obchody s deskami. Download je tak snadný a cool. Akorát to není žádná sranda si mezi 10000 shity vybrat 10 dobrých tracků, je to docela hodně těžké.

Jaký máš názor na současnou taneční scénu? Jsou nějaká nová jména nebo projekty, které máš rád a zajímáš se o ně?
Dnes se v elektronické muzice děje hodně zajímavých věcí. Osobně mám velmi rád nahrávání ve studiu s mnoha živými hudebníky, namísto toho, co bylo v devadesátých letech, kdy jsem byl ve studiu zavřený sám. Jen jsem dnes trochu znuděný všemi těmi softwarovými produkty, které znějí jeden jako druhý.

Vím, že vydáváš nový singl, o čemž už informuješ na internetu. Povíš něco víc?
Mám k vydání připravené nové album, které se jmenuje 500 Euro Coctail a vyjde v březnu. Jeden ze singlů se jmenuje Freak a nahrál jsem ho společně s Jade 4 U a.k.a. Darling Nikkie. Možná si vzpomenete na můj slavný hit z roku 1995, Sugar Is Sweeter, který jsem tehdy natočil právě s ní. A teď jsme oba chtěli zase něco udělat společně.

Jak bys definoval svůj dnešní styl?
CJ: Jako robot s duší.

A poslední otázka, jaké máš plány na letošní rok?
Tento rok bude velice úrodný, vyjde mi totiž 5 alb. První je moje vlastní album, 500 Euro Coctail. Pak v létě vyjde nové album mého dnes v Evropě nejúspěšnějšího projektu Magnus, který se mnou tvoří frontman dEUS Toma Barman. Dále pak vydám 3 další desky různých spoluprací, jednou z nich je společné album s mým ex R&S kolegou Davidem Morleyem, které jsme nahráli pouze na starých modulárních syntezátorech z doby před rokem 1980. A ty poslední dvě alba jsou zatím tajná.

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA VIRTUAL REALITY

Pátek 20. 2. 2009
Vstup: Předprodej za 449 Kč
Vystupují:
Vitalic, Ben Sims, Ade Fenton, CJ Bolland & MC Screen, Tetrapak aka Boris S & Arkus P, Acid Flux, Laydee Jane, Michal Poliak, Dan Cooley, Jeaniss, Efendy, Alexx Van Den Berg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika