Jamal Djs: Na Apokalypsu se člověk vždy těší

Jamal Djs: Na Apokalypsu se člověk vždy těší

09. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V létě 2005 vzniknul projekt Jamal Djs. Do svého techno soundu přidávají jim čím dál více oblíbené styly jako elektro, breakbeat a progressive. Jejich společné sety se tak ještě více oživují, jsou ještě tanečnější a pestřejší než kdy předtím
Ahoj kluci. V únoru vystoupíte na Apokalypse Virtual Reality, po boku Bena Simse, Vitalica, Cj Bollanda. Tahle jména vám určitě nejsou cizí. Co se vám jako první u každého z nich vybaví?
Ben Sims – jedna z techno legend, Vitalic – od tohohle pána jsme slyšeli pár tracků, ale jinak nás minul, Cj Bolland – skvělý dj a bavič, už jsme měli tu čest….

Sami jste se nedávno dali na dráhu producentů, máte svůj label a vydáváte tracky. Řekněte k tomu něco bližšího...Kdy vás to napadlo, kdy proběhla realizace a co už máte na kontě?
Tak o vlastním labelu jsme nějakou dobu přemýšleli. Když poslední dobou člověk prolézá internetové shopy, tak tam najde spousty odpadu, a dobrou věc musí dlouho hledat. Dalším důvodem bylo, že u nás v republice není žádný label, který by se věnoval pouze a jenom tanečnímu technu… Proto jsme minulý rok založili Unaffected records. První release vyšel 30. listopadu 2008 a od té doby vychází vždy po 14 dnech další release. Teď jsme tedy u pětky a zatím jsme vydali tracky od autorů jako Peppelino, Oliver Kucera, Kali, Darkrow a dalších. A úspěch ? Asi že každý náš UAR release se objevil top charts prodejnosti na shopech jako trackitdown nebo junodownload.

jamal djs

Máte v tomto smyslu nějaký cíl? Co chcete svou hudbou říct, čeho byste rádi dosáhli?
Rádi bychom vytvořili stabilní a dobře prosperující digitální hudební label, kde vychází výborná muzika. To je založené na skvělých autorech a dobrém promu, na čemž teď usilovně pracujeme. Ať chceme nebo ne, tak budoucnost patří digitálnímu djingu, a tomu se budeme muset všichni také přizpůsobit.

Hrajete spolu, skládáte spolu, jste tedy naladěni na jednu vlnu? Nebo je to i otázka určitých kompromisů?
V mnoha věcech, které se nám líbí, se shodneme. Takže by se asi dalo říct, že jsme hudebně naladěni na jednu vlnu. A občasné kompromisy jsou nutností, ale dva lidi se vždycky nějak domluví.

Maldo, vzpomínám si, že pro tebe jako dje Maldu byl jednu dobu specifický styl brakbeat. Platí to? Máš tendenci hledat nějaký svůj vlastní zvuk odlišný od projektu Jamal Djs?

Malda: Pár breakbeatových placek ještě mám, občas nějaký break zahraju i do techna, ale samostatně už ho nehraju. Ne že by mi nebavil,ale zastávám názor, že člověk se má věnovat jedné věci a pořádně. Já teď všechno dávám do produkce Jamal Djs a nehledám nějaký svůj osobitý zvuk. Máme toho opravdu hodně, domluvené zajímavé releasy na dobrých labelech atd, takže momentálně nemám ani čas tvořit jako Malda….

Otázka na Jackera. Tys byl vždy takový ten turntablista, scratcher, se specifickým techno zvukem. A hlavně dj s kufrem plným vinylů. Stále jsi zastáncem staré dobré dj školy? Jak se díváš na nové technologie a neomezené možnosti mixování?

Jacker: Opravdu jsem nechtěl nikdy hrát z cdček, vždy jsem říkal, že deska je deska, a její jedinečná dynamika zvuku je na cdčkách nenapodobitelná. Ale.. postupem času jsem zjistil, že spousta dobrých producentů na deskách nevydává. A že i někteří z těch, co na deskách vydávali, dnes už vychází jen digitálně. Spuštění našeho digitálního techno labelu mě v tom ještě víc utvrdilo, a začal jsem častěji hrát z cd-playerů, ať už z důvodu většího výběru hudby tak vzhledem k vlastní produkci.

Výborně, co tedy všechno potřebuje duo Jamal Djs, aby odehrálo pověstný nekompromisní techno set?
Momentálně preferujeme spíš 4 CD playery plus dva gramce a dva mixáky.

Na Apokalypse budete tuším podruhé. Těšíte se? Jaké pocity jste měli po premiérovém vystoupení? Kdy to vlastně bylo?
Na párty jako je Apokalypsa se člověk vždycky těší. Je to fajn hrát před takovým publikem, pro dje jde o výborný zážitek. Poprvé jsme hráli na dílu I love techno s Marco Baileym před dvěma lety. Od té doby ale uběhla dlouhá doba a my se hodně změnili. Hrajeme hodně nové ještě nevydané muziky, víc melodií a žádnej minimal !! Takže se připravte …

Apo se bude tímto dílem loučit s prostorem Boby Centra. Dobrých míst na takové akce je určitě málo, zajímá mne tedy, jestli si umíte představit, kde by se mohla příště konat.
Je to určitě škoda, že je teď poslední díl na Boby. Přece jenom každý prostor má svoje kouzlo a tam to bylo pro party luxusně vybavené. Na druhou stranu je přesun pro party další zajímavou změnou a prostor výstaviště může poskytnout Apokalypsa teamu mnohem větší možnosti kreativity co se týče vizuální podoby party.

Jezdíte ještě na party? Bavit se, ne jako djs. Pokud ano, podle čeho se rozhodujete? Prostor? Jméno akce? Djs?
Na akce už moc nejezdíme, aspoň tedy poslední rok. Většinou pokud máme nějaký volný čas tak skládáme a věnujeme se labelu.

Být djem, producentem, pořádat klubovky, sledovat novou hudbu, to je něco, o čem spousta lidí jen sní. Jaký je váš sen?

Náš sen je produkovat hudbu na profesionální úrovni a živit se tím :o)

Apokalypsa má podtitul Virtual Reality. Co to znamená? Co si představíte pod pojmem
Něco jako Matrix.. hehe.. stejně nás to nakonec všechny čeká… alespoň vývoj naší populace k tomu spěje.. Ale v tomto případě Virtual Reality znamená a naznačuje nezapomenutelný zážitek v Boby centru na dalším díle Apokalypsy..

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA VIRTUAL REALITY

Pátek 20. 2. 2009
Vstup: Předprodej za 449 Kč
Vystupují:
Vitalic, Ben Sims, Ade Fenton, CJ Bolland & MC Screen, Tetrapak aka Boris S & Arkus P, Acid Flux, Laydee Jane, Michal Poliak, Dan Cooley, Jeaniss, Efendy, Alexx Van Den Berg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika